Κάποιος να τον προσέχει

Κάποιος να τον προσέχει

Έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με τη μαφία και για το σκοτεινό του παρελθόν. Μια σπάνια φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας απεικονίζει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο γραφείο του. Σημαντική λεπτομέρεια. Πίσω του μπορούμε να διακρίνουμε το σιδερικό του

Στη δεκαετία του 70 στην Ιταλία ήταν πολύ επικίνδυνα . Η μαφία είχε απλώσει παντού τα πλοκάμια της και όλοι οι επιχειρηματίες φοβόντουσαν.

Τον ίδιο φόβο ένοιωθε και ο νυν Πρωθυπουργός της χώρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, νεαρός επιχειρηματίας εκείνη την εποχή που έκανε δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα.

Σήμερα έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια σπανία φωτογραφία στην οποία ο Καβαλιέρε στέκεται καθισμένος στο γραφείο του σταυροπόδι και τον αποθανατίζει ο φακός του διάσημου φωτογράφου Αλπέρτο Ροβερί.

Εάν εξετάσουμε όμως σχολαστικά τη φωτογραφία θα δούμε ότι πάνω στο γραφείο του βιομηχάνου υπάρχει ένα Smith and Wesson 38χιλιοστών!

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1977 και μετά από 33 χρόνια  δημοσιεύθηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό L'Espresso.

"Η εποχή ήταν πολύ σκληρή. Ο Μπερλουσκόνι ήταν ένας νέος βιομήχανος εκείνη την εποχή. Φοβόταν για τη ζωή του" θυμάται ο φωτογράφος.

Στη δεκαετία του '70  ο Μπερλουσκόνι επιχειρεί τις πρώτες του επενδύσεις στα ΜΜΕ εκμεταλλευόμενος την απελευθέρωση της τηλεοπτικής αγοράς. Μέσα σε 15 χρόνια έφθασε να του ανήκει το 80% της ιταλικής ιδιωτικής τηλεόρασης και να κυβερνά τη χώρα.

Τελικά πράγματι με ένα καλό λόγο και ένα πιστόλι μπορείς να πετύχεις περισσότερα, απ' ό,τι με έναν καλό λόγο σκέτο.

SHARE: