Τα πορτρέτα των τριών Γάλλων αθλητών που έχασαν τη ζωή τους στην Αργεντινή

default image

Ποιοι ήταν οι τρεις πρωταθλητές από τη Γαλλία που βρήκαν τραγικό θάνατο τη Δευτέρα μετά από σύγκρουση ελικοπτέρων στην Αργεντινή ( Pics)

Βαρύ το κλίμα στη Γαλλία από την είδηση του τραγικού θανάτου δέκα ανθρώπων κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ριάλιτι τηλεπαιχνιδιού στην Αργεντινή για λογαριασμό του TF1. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τρεις από τους πιο γνωστούς αθλητές της χώρας, κάθε ένας από τους οποίους έχει διακριθεί στο χώρο του.

Οι αθλητές συμμετείχαν σε ένα νέο ριάλιτι με τίτλο Dropped, του οποίου τα γυρίσματα διεξάγονταν εδώ και μία εβδομάδα στην Αργεντινή, όταν τα ελικόπτερα που τους μετέφεραν συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ποιοι ήταν όμως οι τρεις αυτοί αθλητές που έχασαν τη ζωή τους μετά από τη σύγκρουση των ελικοπτέρων;

Ο 28χρονος μποξέρ και το όνειρο του Χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου

 

Τα δάκρυα του αθλητή της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι ακόμη πολύ έντονα στη μνήμη των Γάλλων, όταν ο νεαρός Alexis έχανε το εισιτήριο για τον τελικό μετά από “αμφισβητούμενη” απόφαση του διαιτητή. “Ο τελικός στόχος του ήταν να στεφτεί Ολυμπιονίκης και προετοιμαζόταν για του Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο” ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Μπραχίμ Ασλούμ, μόνος πυγμάχος της Γαλλίας που έχει κερδίσει αυτόν τον τίτλο το 2000 στο Σίδνεϊ.

Ο Αλέξης Βαστίν κατατασσόταν μεταξύ των πιο ικανών πυγμάχων του κόσμου, που έχασε το εισιτήριο για τον τελικό σε δύο ολυμπιακές αναμετρήσεις, στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012. “Δεν πίστευα ποτέ πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε για δεύτερη συνεχόμενη φορά” σημείωνε μετά τους αγώνες στο Λονδίνο, σε ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες του κοινού στο βρετανικό γήπεδο.

Με το αργυρό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μόσχας το 2010, ο αθλητής με το ξεχωριστό παρουσιαστικό έγινε γνωστός από τους στρατιωτικούς αγώνες όπου και στέφτηκε πρωταθλητής τέσσερις συνεχόμενες φορές. Γιος του Αλάν Βαστίν, πρωταθλητή του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και αδερφός του Αντριάνι που είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στους ευρωπαϊκούς αγώνες του 2011.

Ο νεαρός αθλητής είχε χάσει την μικρή αδερφή του σε ηλικία 21 ετών, στις 5 Ιανουαρίου από αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Καμίλ Μουφάτ: Το χρυσό κορίτσι της γαλλικής κολύμβησης

 

Γεννήθηκε στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας και ασχολήθηκε με το κολύμπι από τα 7 της χρόνια. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της δεν εγκατέλειψε λεπτό το ολυμπιακό κέντρο κολύμβησης της πόλης της, ώσπου να κερδίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας στα 15 της μόλις χρόνια. Υπήρξε ζευγάρι για χρόνια με αθλητή της κολύμβησης που είχε αποσυρθεί για να ασχοληθεί με το γκολφ.

Η 25χρονη Καμίλ, αποτελούσε μια από τις πιο σημαντικές αθλήτριες στην κολύμβηση με τα χρώματα της Γαλλίας, η οποία είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012. Η “διακριτική” ολυμπιονίκης, όπως την αποκαλούν τα γαλλικά ΜΜΕ, αφού δεν ήθελε να προκαλεί και προτιμούσε ότι είχε να πει να το δηλώσει μέσα από το νερό, είχε ανακοινώσει την απόσυρσή της από την ενεργό δράση, προκαλώντας τεράστια απορία στο γαλλικό κοινό. Ήταν τότε μόλις 24 ετών και οι περισσότεροι υπέθεταν πως είχε ακόμη πολλά να δώσει στην γαλλική κολύμβηση.

Το 2012 έφυγε από το Λονδίνο με τρία μετάλλια, χρυσό για τα 400μ ελεύθερο, αργυρό για τα 200μ. ελεύθερο και χάλκινο στα 4×200μ. με την ομάδα της Γαλλίας. “Ζω μια φυσιολογική ζωή, όπως η πλειοψηφία των ανθρώπων. Λατρεύω τη γάτα μου, τα Σαββατοκύριακα λατρεύω να επισκέπτομαι τα μαγαζιά, να βγαίνω για φαγητό με τον σύντροφό μου και να βλέπω του γονείς και την αδερφή μου της Κυριακές. Και μου αρέσει να φτιάχνω παζλ” δήλωνε σε συνέντευξή της.

Φλοράνς Αρτόντ. Η “κόρη του Ατλαντικού”

 

Στα 57 της χρόνια η Αρτόντ ήταν μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του αθλητισμού στη Γαλλία. Η μόνη γυναίκα ιστιοπλόος που πέρασε με επιτυχία από τη διαδρομή για το ρούμι (Route du Rhum), διασχίζοντας μόνη τον Ατλαντικό με το σκάφος της το 1990. Έχει κερδίσει δύο φορές, το 1978 και το 1990, το βραβείο Μπεριλού της γαλλικής Ακαδημίας, το οποίο απονέμεται σε γυναίκες αθλήτριες.

Παράλληλα, η Φλοράνς Αρτόντ είχε παλέψει για να κινητοποιήσει περισσότερες γυναίκες στη συνέχιση του αθλήματος και της ιστιοπλοΐας, διαμαρτυρόμενη για την έλλειψη χορηγών που  θα επέτρεπε σε αθλητές να συνεχίσουν όσα εκείνη ξεκίνησε. Επιπλέον, είχε λάβει μέρος μαζί με άλλες προσωπικότητες σε κάλεσμα ενάντια σε σχέδιο νόμου που έκανε πιο αυστηρά μέτρα κατά των εκδιδόμενων γυναικών.

Πηγή: 20minutes

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα