Το συγκινητικό γράμμα ενός 6χρονου στον Ομπάμα: Μπορείτε να φέρετε στο σπίτι μου έναν μικρό Σύρο;

default image

Μαθήματα ανθρωπιάς και ευαισθητοποίησης για τα θύματα του πολέμου στη Συρία, από ένα μικρό παιδί (vid+pics)

Το συγκινητικό γράμμα ενός αγοριού 6 ετών από τη Νέα Υόρκη στον Μπαράκ Ομπάμα κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, καθώς με αυτό του ζητάει να φέρει από τη Συρία ένα παιδάκι, θύμα του πολέμου, ώστε να το φιλοξενήσει στο σπίτι του.

Το γράμμα αφορά τον 5χρονο Ομράν, η φωτογραφία του οποίου είχε προκαλέσει αίσθηση πριν λίγες εβδομάδες. Πρόκειται για το παιδί που είχε απαθανατιστεί με αίματα στο πρόσωπο και τα ρούχα, σε κατάσταση σοκ, μέσα σε ένα ασθενοφόρο, μετά από έναν αεροπορικό βομβαρδισμό στο Αλέπο.

Ο μικρός Άλεξ λοιπόν έστειλε γράμμα στον Ομπάμα, ζητώντας του να πάει στο σπίτι του τον Ομράν, στον οποίο θα “δώσουν μια οικογένεια και θα είναι ο αδερφός μας. Στο σχολείο μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί”, όπως τονίζει.

“Αγαπητέ πρόεδρε Ομπάμα,

Θυμάστε το αγόρι που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείτε σας παρακαλώ να το πάρετε και να το φέρετε στο σπίτι μου; Παρκάρετε στο δρόμο και θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μια οικογένεια και αυτός θα είναι ο αδερφός μας. Η Κάθριν, η μικρή μου αδερφή, θα μαζεύει πεταλούδες και πυγολαμπίδες γι’ αυτόν.

Στο σχολείο μου, έχω έναν φίλο από την Συρία, τον Ομάρ και θα του τον συστήσω. Μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί. Μπορούμε να τον καλέσουμε στα πάρτι γενεθλίων και αυτός θα μας μάθει μια άλλη γλώσσα. Μπορούμε να τον μάθουμε αγγλικά, όπως κάναμε με τον φίλο μας, τον Αότο από την Ιαπωνία.

Παρακαλώ πείτε του ότι ο αδερφός του, ο Άλεξ είναι πολύ καλό παιδί, όπως αυτός. Από τη στιγμή που δεν θα φέρει και δεν έχει παιχνίδια, η Κάθριν θα μοιραστεί μαζί του το μεγάλο ριγέ λαγουδάκι της. Και εγώ θα μοιραστώ το ποδήλατό μου και θα του μάθω πώς να κάνει. Θα του μάθω πρόσθεση και αφαίρεση.

Ευχαριστώ πολύ! Ανυπομονώ να έρθετε!”.

Το γράμμα του μικρού Άλεξ έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, ο ίδιος ο Ομπάμα, σημειώνοντας ότι το μοίρασε στην διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες την τρέχουσα εβδομάδα. “Πρέπει όλοι να γίνουμε πιο πολύ σαν τον Άλεξ”, το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου.

Πηγή: Mashable

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα