Το tweet του Κένινγκ, που συνέδεσε την επίσκεψη Αναστασιάδη με τη δολοφονία Νεμτσόφ

default image

Τι έγραψε στο Twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ και ξεσήκωσε "θύελλα αντιδράσεων"

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Τζον Κένινγκ προσπάθησε να συνδέσει την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα με τη δολοφονία του Νέμτσοφ.

Ο κ. Κένινγκ αναρωτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

“Τι σκέφτονται οι Κύπριοι για την εβδομάδα στη Ρωσία, όπως την είδαμε από εδώ; Την επίσκεψη Αναστασιάδη και τις δηλώσεις και τη δολοφονία Νέμτσοφ;”


Οι απαντήσεις δεν άργησαν να έρθουν από τους Κύπριους χρήστες του twitter, οι οποίοι σχολίασαν ότι οι ΗΠΑ δείχνουν να μην ανέχονται την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο και στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και τη μετέπειτα κατοχή.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα σχόλια-απαντήσεις, καθώς και τις απαντήσεις του Αμερικανού Πρέσβη, ο οποίος προσπάθησε να απαντήσει σε όλους:


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η σχετική αναφορά του Αμερικανού πρεσβευτή στο Twitter «ξεφεύγει των διπλωματικών πλαισίων». Επίσης, σημείωσε ότι η Λευκωσία δεν έχει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από την αμερικανική κυβέρνηση και δεν είναι ξεκάθαρο, αν ο πρέσβης, με όσα ανέφερε στο Twitter, εξέφραζε επίσημες ή προσωπικές θέσεις.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, θα συζητήσει το θέμα με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Ουάσιγκτον. Ο Κύπριος εκπρόσωπος ανέφερε, εξάλλου, ότι κατά την επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στη Μόσχα «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έπραξε οτιδήποτε, εκτός του πλαισίου της ιδιότητάς της ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Από τις μεγάλες δυνάμεις, είπε, έχουμε μάθει ότι δεν υπάρχουν φίλοι, αλλά μόνο συμφέροντα και σε αυτό το πλαίσιο ενεργεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την απογοήτευση της κυβέρνησης από τη στάση τόσο Ευρωπαίων εταίρων όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα των τουρκικών παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ και μίλησε για «χλιαρή αντίδραση» των ΗΠιτειών, η οποία, δήλωσε, οδήγησε στη νέα ναυτική οδηγία της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Στο μεταξύ, παράπονα για τις δηλώσεις, στις οποίες προέβη στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρωσία ο Κύπριος Πρόεδρος, φαίνεται να έχει η Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ, οι Αμερικανοί προτίθενται να εγείρουν το ζήτημα, τόσο στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, με την υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, όσο και στην αυριανή συνάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών Αμάντα Σλόατ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν την περασμένη Τετάρτη ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, συνομίλησε με την κ. Νούλαντ για θέματα της επίσκεψης Κασουλίδη, τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες με τη Ρωσία. Ωστόσο, όπως ανέφερε αμερικανική διπλωματική πηγή, ενόχλησαν οι δηλώσεις που έγιναν αργότερα. Οι κύριοι Κασουλίδης και Νεοφύτου βρίσκονται στην Ουάσιγκτον ύστερα από πρόσκληση της μεγαλύτερης οργάνωσης του Αμερικανο-εβραϊκού λόμπι.

Με πληροφορίες από 24h.com.cy και ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα