Το Twitter προειδοποιεί: “Σταματήστε να εύχεστε τον θάνατο του Τραμπ”

Το Twitter προειδοποιεί: “Σταματήστε να εύχεστε τον θάνατο του Τραμπ”
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο πρώτο debate, απέναντι στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν AP

Το Twitter προειδοποίησε τους χρήστες πως θα προχωρήσει σε αδρανοποίηση των λογαριασμών όσων εύχονται τον θάνατο του Τραμπ, με αφορμή τη διάγνωσή του με κορονοϊό.

Η είδηση πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό προκάλεσε αίσθηση. Πολλοί ήταν αυτοί που ευχήθηκαν να αναρρώσει γρήγορα και να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, όμως δεν έλειπαν εκείνοι που μάλλον χάρηκαν στο άκουσμα της ασθένειας του Ντόναλντ Τραμπ. Τόσο μάλιστα, που φαίνεται πως προχώρησαν σε προσβλητικές αναρτήσεις.

Η κατάσταση αυτή, ενεργοποίησε μηχανισμούς ελέγχου του Twitter και έτσι η εταιρεία έσπευσε να προειδοποιήσει τους χρήστες της να “σταματήσουν να εύχονται να πεθάνει ο Τραμπ”. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως οι απειλές θανάτου τιμωρούνται με αδρανοποίηση του λογαριασμού.

“Tweet που εύχονται ή ελπίζουν στον θάνατο, τη σοβαρή σωματική βλάβη ή την θανάσιμη ασθένεια για οποιονδήποτε, δεν επιτρέπονται και θα πρέπει να αφαιρεθούν”, ξεκαθαρίζει το Twitter. Στον αντίποδα, στο Facebook, η κατάσταση είναι διαφορετική. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ευχηθούν τον θάνατο κάποιου δημόσιου προσώπου αρκεί να μην το κάνουν Tag.

Υπενθυμίζεται, πως ο Τραμπ μετά τη διάγνωσή με κορονοϊό, διακομίστηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου και λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (02/10) ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

“Ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό”, ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για “τα επόμενα στάδια”, σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει “ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο”.

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα