Το Βελιγράδι δηλώνει έτοιμο να σεβαστεί κάθε κοινή ευρωπαϊκή απόφαση για το προσφυγικό

Beograd, 28. maja 2015. - Premijer Aleksandar Vucic govori na Kongresu Saveza samostalnih sindikata Srbije koji se odrzava u velikoj dvorani Doma sindikata. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk
Beograd, 28. maja 2015. - Premijer Aleksandar Vucic govori na Kongresu Saveza samostalnih sindikata Srbije koji se odrzava u velikoj dvorani Doma sindikata. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk TANJUG

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, η Σερβία διαβεβαιώνει πως δεν θα προβάλει αντιστάσεις στις κοινές αποφάσεις των μελών της ΕΕ για το προσφυγικό

Την πρόθεση της Σερβίας να συμμετάσχει στην εφαρμογή μίας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής στην αντιμετώπιση του προσφυγικού εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς διαβεβαίωσε τον Ντόναλντ Τουσκ ότι η Σερβία θα σεβαστεί ολοκληρωμένα και κοινά συμπεράσματα -εφ’ όσον υπάρξουν- της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην συνάντηση με τον Σέρβο πρωθυπουργό τόνισε την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμβιβασμός για την κοινή αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς επανέλαβε την θέση ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή λύση και επισήμανε ότι θα σεβαστεί όλες τις κοινές αποφάσεις των ευρωπαϊκών θεσμών που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Το Βελιγράδι, αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του Ντόναλντ Τουσκ στις χώρες που εμπλέκονται στην επίλυση του προσφυγικού. Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου επισκέφτηκε την Βιέννη, την Λιουμπλιάνα, το Ζάγκρεμπ, τα Σκόπια, την Αθήνα, την 'Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network