Κοκορομαχίες υιών Καντάφι για την…Coca-Cola

default image

Μια απίστευτη κωμικοτραγική ιστορία με καυγάδες, απαγωγές και ένοπλες επιθέσεις στην οικογένεια Καντάφι με αφορμή το ποιος θα ελέγχει το εργοστάσιο της Coca Cola αποκαλύπτει απόρρητο τηλεγράφημα που δημοσιοποίησε το WiikiLeaks

Όπως γράφουν σήμερα οι New York Times, επικαλούμενοι το τηλεγράφημα του WikiLeaks, η διαμάχη ξεκίνησε το 2005 με αφορμή την εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίου της Coca Cola στη Λιβύη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στους δύο γιους του Καντάφι, του Μουτασίμ και του Μοχάμεντ,  όταν τους κατέλαβε η ζήλια και ο ανταγωνισμός για το ποιός θα έχει τον έλεγχο του εργοστασίου εμφιαλώσεων, στην Τρίπολη.

Αν και η συγκεκριμένη επένδυση, αποτελούσε μέρος προγράμματος της Λιβύης για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, μετά την απόφαση του Καντάφι να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, τα δύο αδέλφια αντί να συνεργαστούν “πιάστηκαν” κυριολεκτικά στα χέρια.

Μόλις δυο εβδομάδες μετά την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου ομάδα ενόπλων υπό τις διαταγές του Μουτασίμ πραγματοποίησε επίθεση στο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παραγωγή, σύμφωνα με το τηλεγράφημα που δημοσιεύει η εφημερίδα.

Η ένοπλη ομάδα του Μουτασίμ απήγαγε έναν από τους ξαδέλφους του Μοχάμεντ και τον έκλεισαν στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.

Η κωμικοτραγική αυτή ιστορία έληξε όταν επενέβη η κόρη του Καντάφι, η Αϊσά, η οποία ως πιο ψύχραιμη διευθέτησε το θέμα.

Διπλωμάτης της αμερικανικής πρεσβείας στη Λιβύη, σχολιάζοντας την υπόθεση αυτή, την παρομοίωσε με διαμάχη ανάμεσα σε μαφιόζους.

“Ξέρετε την ταινία ‘Ο Νονός’; Κάτι τέτοιο ζούσαμε τους τελευταίους μήνες, είχα ακούσει τις φήμες, αλλά δεν πίστευα ότι φτάνουν σε τέτοια επίπεδα”, δήλωσε η διπλωματική πηγή στην  αμερικανική εφημερίδα .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα