Τορόντο: Βίντεο-σοκ με τη στιγμή της επίθεσης στην ελληνική γειτονιά

Τορόντο: Βίντεο-σοκ με τη στιγμή της επίθεσης στην ελληνική γειτονιά

Βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή που ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον 15 ανθρώπων σκοτώνοντας μία γυναίκα πριν πέσει νεκρός

Τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες και μία νεκρή γυναίκα από την επίθεση ένοπλου δράστη στην ελληνική συνοικία του Τορόντο το βράδυ της Κυριακής (22.00 τοπική ώρα), στη λεωφόρο Danforth.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα καναδικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί αρχικά μέσα από τη βιτρίνα ενός εστιατορίου στην κεντρική λεωφόρο Danforth. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με τους ένστολους που έσπευσαν στο σημείο. Οι πληροφορίες σχετικά με το αν αυτοκτόνησε ή όχι είναι συγκεχυμένες. Σε κρίσιμη κατάσταση είναι ένα κοριτσάκι ηλικίας 8 ετών. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως άκουσαν μέχρι 25 πυροβολισμούς πριν φτάσει η αστυνομία.

Πριν λίγη ώρα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο-ντοκουμέντο αυτόπτη μάρτυρα το οποίο καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης.

Τα αίτια της επίθεσης διερευνώνται ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Greektown βρίσκονται πολλά εστιατόρια, ανάμεσά τους και Ελλήνων ομογενών.

Η κατάσταση στο Τορόντο όσον αφορά τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχει επιδεινωθεί φέτος. Οι θάνατοι από επεισόδια με όπλα αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής μέσα στο 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17.

Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι περιπολίες της αστυνομίας στην πόλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα