Τόσκας: Να επανασχεδιαστεί η προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στην Βουλή.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Επανασχεδιασμό με βάση τις κοινωνικές επιδιώξεις και όχι εναντίον τους, προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Για επανασχεδιασμό της προσπάθειας αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προσερχόμενος την Πέμπτη στο έκτακτο συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

“Ερχόμαστε σήμερα καταρχήν για να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στο βελγικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων. Ερχόμαστε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα απέναντι στην τρομοκρατία. Νομίζω ότι είναι καιρός να επανασχεδιαστεί η όλη προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, με βάση τις κοινωνικές επιδιώξεις και όχι εναντίον των κοινωνικών επιδιώξεων.

Η απομόνωση έως τώρα δεν έχει προσφέρει. Χρειάζεται επανασχεδιασμός, χρειάζεται επανεξέταση του τρόπου αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, στην οποία φυσικά είμαστε όλοι απέναντι”, δήλωσε ο κ. Τόσκας.

Ερωτηθείς για τις απόψεις της ελληνικής πλευράς ως προς την κοινοποίηση των στοιχείων των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών προς τις αρχές ασφαλείας των ευρωπαϊκών χωρών (PNR), καθώς και τη συστηματική συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των κρατών-μελών της ΕΕ, ο υπουργός επεσήμανε: “Νομίζω ότι αυτά τα μέτρα, τα τεχνικά μέτρα διασφάλισης και των ταξιδιωτών και των πολιτών πρέπει να ληφθούν. Εμείς τα υποστηρίζουμε”.

SHARE:

24Media Network