Ο “χαμένος” βήχας του Τραμπ και το μάθημα που δεν πήρε από τον κορονοϊό

Ο “χαμένος” βήχας του Τραμπ και το μάθημα που δεν πήρε από τον κορονοϊό
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, μετά το εξιτήριο AP

Ένα μικρό "πήδημα" στην εικόνα του βίντεο προκάλεσε ερωτήματα για το εάν η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ μόνταρε το κομμάτι για να εξαφανίσει τον βήχα που προκαλεί ο κορονοϊός

Εάν το βίντεο του Αμερικανού προέδρου μέσα από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, μονταρίστηκε προκειμένου να “κοπεί” ο βήχας του Ντόναλντ Τραμπ, διερωτώνται τα τελευταία 24ωρα πάρα πολύ χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στο επίμαχο απόσπασμα, φαίνεται μία αλλοίωση του βίντεο, η οποία αποδίδεται στο γεγονός ότι υπήρξαν πλάνα που αφαιρέθηκαν και η σύνδεσή τους ομαλοποιήθηκε κατά αυτό τον τρόπο, με σκοπό να αφαιρεθεί ο βήχας του προέδρου, σύμπτωμα της Covid-19.

To απόσπασμα με το επίμαχο σημείο ανάμεσα στις λέξεις therapeutics και which

Όπως αναφέρει ο Independent, εδικοί που εξέτασαν το βίντεο συμφωνούν ότι έχει υποστεί παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο.

Το εάν όμως αφαιρέθηκε βήχας ή κάποιο κομμάτι της ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Πολλοί άλλωστε είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί κάποιος να αποκρύψει το πλέον σύνηθες σύμπτωμα της νόσου του νέου κορονοϊού.

Η προφανής, κατά πολλούς, απάντηση είναι ότι αυτό συνέβη προκειμένου να εμφανιστεί ο Αμερικανός πρόεδρος υγιέστερος από ό,τι πραγματικά είναι.

Πόσο υγιής είναι ο Τραμπ;

Άλλωστε και ο ίδιος στο μήνυμά του με το οποίο ανακοίνωνε το εξιτήριό του από το στρατιωτικό νοσοκομείο, κάλεσε τους Αμερικανούς να μην φοβούνται τον νέο κορονοϊό, υποβαθμίζοντας μάλιστα τους κινδύνους τους οποίους ενέχει.

“Αισθάνομαι πραγματικά πολύ καλά! Μην φοβάστε τον κορονοϊό. Μην τον αφήσετε να κυριεύσει τις ζωές σας. Έχουμε αναπτύξει υπό την διοίκηση Τραμπ σπουδαίες θεραπείες και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα απ’ ότι 20 χρόνια πριν, ανέφερε στο tweet του.

Oι θεράποντες γιατροί του, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσαν πως ο Τραμπ νιώθει πολύ καλά και συνεχίζει την αγωγή του, ενώ δεν έχει πυρετό εδώ και 72 ώρες. Απέφυγαν ωστόσο να απαντήσουν στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων εάν έχει βγει αρνητικό το τεστ για κορονοϊό.

O γιατρός του Λευκού Οίκου Δρ. Σον Κόνλεϊ δήλωσε πως οι “αξιολογήσεις των ειδικών και η κλινική του κατάσταση επιτρέπουν την επιστροφή του στο σπίτι, όπου θα έχει περίθαλψη 24 ώρες το 24ωρο”. Παραδέχτηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αναρρώσει πλήρως ακόμα, ωστόσο όπως είπε “στέλνουμε συνεχώς άτομα που νοσούν σπίτι τους, τα οποία πρέπει να ακολουθούν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Κάθε παραπάνω ημέρα που μένουν στο νοσοκομείο μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι επιζήμια”.

Παραμένει αμετανόητος

Φτάνοντας από το νοσοκομείο στον Λευκό Οίκο και κατεβαίνοντας από το ελικόπτερο που τον μετέφερε, ο Τραμπ ανέβηκε μερικά σκαλιά, έβγαλε τη μάσκα, ύψωσε τον αντίχειρα και στάθηκε μπροστά στις κάμερες, με το πρόσωπο ακάλυπτο, για αρκετές στιγμές.

Η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ βγάζει τη μάσκα Η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ βγάζει τη μάσκα

 

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά. Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει ιδίως ο μεγιστάνας σε βίντεο που λίγο μετά έδωσε στη δημοσιότητα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα