Τουλάχιστον 15 μετανάστες πνίγηκαν ανοικτά της Αλγερίας

Σωσίβιο μετανάστη που ξεβράστηκε σε παραλία
Σωσίβιο μετανάστη που ξεβράστηκε σε παραλία AP

Το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στ΄ανοικτά των ακτών της πόλης-λιμάνι Οράν στη Μεσόγειο - Δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία για τις εθνικότητες των επιβαινόντων

Τουλάχιστον 15 Αφρικανοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν για να φθάσουν στην Ευρώπη ανατράπηκε στα ανοικτά των ακτών της Αλγερίας, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Η ακτοφυλακή και οι αρχές πολιτικής προστασίας διέσωσαν 19 από τους 34 επιβαίνοντες στο πλοιάριο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της Αλγερίας APS.

Το πλοιάριο βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της πόλης - λιμανιού Οράν στη Μεσόγειο, η οποία βρίσκεται περίπου 450 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας μετά το Αλγέρι, δήλωσε ο αξιωματικός στο τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar, προσθέτοντας ότι το πλοιάριο είχε αποπλεύσει από το Μαρόκο.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία για τις εθνικότητες των επιβαινόντων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών της Αλγερίας δήλωσε ότι η βορειοαφρικανική χώρα του δοκιμάζεται από εισροές παράτυπων μεταναστών από τις υποσαχάριες χώρες, καθώς η Ευρώπη έχει καταστήσει δυσκολότερη την αναχώρηση πλοιαρίων από τη Λιβύη και άλλες χώρες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες

ADVERTISING

SHARE: