Τουλάχιστον 26 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας σε σταθμούς λεωφορείων στη Νιγηρία

default image

Περισσότεροι από 26 ανθρώπους έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σε σταθμό λεωφορείων στο Ποτίσκουμ και το Κάνο της Νιγηρίας

Βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν σήμερα επιθέσεις σε δύο στάσεις λεωφορείων, σε διαφορετικές περιοχές της βόρειας Νιγηρίας σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Οι επιθέσεις αυτές φέρουν τη σφραγίδα της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρξει ανάληψη ευθύνης από κανέναν.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Ποτίσκουμ, όταν ένας βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σκοτώνοντας 16 ανθρώπους σε ένα λεωφορείο, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας Γιόμπε, ο Γκμπαντεγκέσιν Τόγιν, είπε ότι ο δράστης ήταν άνδρας αλλά ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει αρχικά ότι είδαν στο σημείο της έκρηξης μια έφηβη. Στην πραγματικότητα, το κορίτσι έτυχε να βρίσκεται εκεί και σκοτώθηκε από την έκρηξη.

Την Κυριακή, ένα μικρό κορίτσι ζωσμένο με εκρηκτικά σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους έξω από μια λαϊκή αγορά στο Ποτίσκουμ.

Λίγη ώρα αργότερα στην πόλη Κάνο, επίσης στη βόρεια Νιγηρία, δύο άνδρες εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση και ανατινάχτηκαν σε ένα λεωφορειακό σταθμό σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Ιμπραχίμ Ιντρίς.

Η χρήση βομβιστών αυτοκτονίας έχει εξελιχθεί σε συνήθη τακτική για την Μπόκο Χαράμ από πέρσι, αφότου η οργάνωση ισχυροποιήθηκε και επέκτεινε τα εδάφη που έχει υπό τον έλεγχό της. Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες οι τζιχαντιστές έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στις επιχειρήσεις που εξαπολύουν εναντίον τους οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας και των γειτονικών χωρών, του Καμερούν, του Νίγηρα και του Τσαντ. Το Σάββατο Νιγηριανοί στρατιώτες ανακατέλαβαν τη μεθοριακή πόλη Μπάγκα, κάτι που συνιστά σημαντική επιτυχία στον αγώνα εναντίον των ισλαμιστών.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα