Τουλάχιστον 102 οι νεκροί στην Καραϊβική από τον τυφώνα Μάθιου

default image

Το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστη η Αϊτή, όπου μόνο εκεί έχασαν τη ζωή τους 98 άτομα (vid)

Δραματική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Μάθιου, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρχές, τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον 102 άτομα, εκ των οποίων τα 98 στην Αϊτή. Την ίδια ώρα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται βόρεια, προς τις Μπαχάμες και την Φλόριντα.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Αϊτής έκανε νωρίτερα λόγο για 23 νεκρούς στην χώρα της Καραϊβικής, πολλοί εκ των οποίων σκοτώθηκαν από πτώσεις δέντρων και συντρίμμια ή παρασύρθηκαν από ορμητικούς χείμαρρους.

Στη συνέχεια ωστόσο τοπικοί αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters επιβεβαίωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 100.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται 24 άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους στην παραθαλάσσια πόλη Ρος α Μπατό.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Λουί Πολ Ραφαέλ.

Τέσσερις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί νωρίτερα στη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία “μοιράζεται” το νησί Ισπανιόλα με την Αϊτή.

Ο Μάθιου είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που “χτυπάει” την Καραϊβική από το 2007 και τον Φέλιξ. Τις δύο προηγούμενες μέρες “σάρωσε” την Κούβα και την Αϊτή με ανέμους 225 χιλιομέτρων/ώρα και καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν καταστροφές σε πόλεις, καλλιέργειες και σπίτια, σκοτώνοντας και πολλά ζώα.

Λόγω των καταστροφών, οι αρχές της Αϊτής αναγκάστηκαν να αναβάλουν τις προεδρικές εκλογές, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν την Κυριακή.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα