Τουλάχιστον 80 τραυματίες από το πέρασμα του τυφώνα Νεσάτ στην Ταϊβάν

A police officer controls the traffic in front of a tree uprooted by strong winds caused by Typhoon Nesat in Taipei, Taiwan, Sunday, July 30, 2017. (AP Photo/Chiang Ying-ying)
A police officer controls the traffic in front of a tree uprooted by strong winds caused by Typhoon Nesat in Taipei, Taiwan, Sunday, July 30, 2017. (AP Photo/Chiang Ying-ying) AP

Συνολικά 83 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους διασώστες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και άλλοι 40 παγιδεύτηκαν σε νότιες περιοχές του νησιού εξαιτίας πλημμυρών

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έναν ισχυρό τυφώνα που πλήττει την Ταϊβάν, προκαλώντας διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια.

«Ο τυφώνας Νεσάτ» έφτασε το Σάββατο στην περιοχή και αναμένεται να σαρώσει το νησί για τις επόμενες δύο μέρες, πλήττοντας κυρίως τις νότιες περιοχές, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Όπως ανέφερε η υπηρεσία η ταχύτητα των ανέμων θα φτάσει περίπου στα 119 χιλιόμετρα την ώρα.

Περισσότεροι από 80 μέλη σωστικών συνεργείων τραυματίστηκαν, μαζί με τρεις ακόμη ανθρώπους που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 40 άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε νότιες περιοχές του νησιού εξαιτίας πλημμυρών, τόνισε με ανακοινώσεις της η κυβέρνηση.

Ο κρατικός αερομεταφορέας Eva Airways Corp ανακοίνωσε την ακύρωση 42 πτήσεων, επηρεάζοντας περίπου 10.000 επιβάτες.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε σε περίπου ένα εκατομμύρια σπίτια κάποια στιγμή, με την κυβέρνηση να αναφέρει ότι την Κυριακή το πρωί η ηλετροδότηση αποκαταστάθηκε σε περίπου 360.000 νοικοκυριά.

Η καταιγίδα αναμένεται να πλήξει την ηπειρωτική Κίνα νωρίς την Κυριακή και προβλέπονται καταρρακτώδεις βροχές έως και την Τετάρτη.

Πολλές πόλεις και πολιτείες ανακοίνωσαν το κλείσιμο των σχολείων και υπηρεσιών, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία σε αρκετούς αυτοκινητοδρόμους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Chiang Ying-ying)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τυφώνας και χιόνια στη Νέα Ζηλανδία

Μπανγκλαντές: Δύο νεκροί από τον κυκλώνα Μόρα που 'έπνιξε' τη Σρι Λάνκα

Τα πιο θανατηφόρα καιρικά φαινόμενα στην ιστορία

SHARE: