Τουρκία: Απαγόρευση διαφήμισης στο twitter

Τουρκία: Απαγόρευση διαφήμισης στο twitter
Το σήμα του twitter AP

H Τουρκία προχωρά στην εφαρμογή του νόμου για τη λειτουργία των social media επιβάλλοντας απαγόρευση διαφημίσεων στο twitter και σε άλλες πλατφόρμες.

Στο πλαίσιο του νέου νόμου για τον έλεγχο στα social media, η Αρχή Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Τουρκίας προχωρά από την Τρίτη σε απαγορεύσεις διαφημίσεων στο twitter, το Periscope και το Pinterest με τις σχετικές αποφάσεις να δημοσιεύονται στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου οι εταιρίες που διαχειρίζονται τα social media θα πρέπει να διορίζουν εκπροσώπους για την Τουρκία. Ηδη το facebook προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση ακολουθώντας την επιλογή άλλων εταιριών η Google.

Για όσους δεν συμμορφώνονται δεν προβλέπεται πλέον ποινή που έχει να κάνει με την πρόσβαση αλλά διατάξεις που έχουν σχέση με το περιεχόμενο και ιδιαίτερα τις διαφημίσεις. Εκεί ποντάρει η τουρκική κυβέρνηση για να επιβάλλει το δικό της θέλω στην αγορά των social media σε μία χώρα στην οποία η κυρίως κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα ασκείται στα κοινωνικά δίκτυα και όχι σε mainstream ΜΜΕ (τα οποία ο Ερντογάν ελέγχει σε πολύ μεγάλο βαθμό).

Τους προηγούμενους μήνες άλλωστε η κυβέρνηση είχε μοιράσει πρόστιμα σε όλους τους μεγάλους “παίκτες” της εν λόγω αγοράς δείχνοντας τις διαθέσεις της ενόψει της πλήρους εφαρμογής του νόμου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα