Τουρκία: Εικόνες αποκάλυψης από τους θυελλώδεις ανέμους – Καταρρέουν σπίτια και στέγες

Τουρκία: Εικόνες αποκάλυψης από τους θυελλώδεις ανέμους – Καταρρέουν σπίτια και στέγες
Εικόνες αποκάλυψης από τους θυελλώδεις ανέμους στη Τουρκία Anadolu Agency via AFP

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 τραυματίστηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους που πλήττουν την Τουρκία. Εικόνες αποκάλυψης από την Κωνσταντινούπολη. Συλλυπητήρια του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαεννέα τραυματίστηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη από τους θυελλώδεις ανέμους που σαρώνουν την περιοχή, ανακοίνωσε το κυβερνείο.

“Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας ξένος υπήκοος, έχασαν τη ζωή τους και 19 συμπολίτες μας τραυματίστηκαν, τρεις εξ αυτών σοβαρά”, ανέφερε το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης σε ένα δελτίο τύπου, επικαλούμενο έναν απολογισμό της κυβερνητικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών (Afad).

Οι εικόνες που έρχονται από την γείτονα χώρα είναι συγκλονιστικές. Βίντεο που δημοσιεύονται στα social media δείχνουν την ορμή των ανέμων που προκαλούν καταστροφές σε κτίρια. Χαρακτηριστικό είναι ένα εκ των βίντεο, που δείχνει τη σκεπή μιας πολυκατοικίας κυριολεκτικά να ξεριζώνεται.

Άλλο βίντεο δείχνει την ανθρωπιστική κίνηση δύο οδηγών λεωφορείου που κινούνται σε γέφυρα και ουσιαστικά “χτίζουν” τείχος προστασίας σε διανομείς με μοτοσικλέτες, για να μην τους παρασύρουν οι δυνατοί άνεμοι.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε σε άλλη συνοικία στο δυτικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, αφότου τη χτύπησε στο πρόσωπο ένα δοκάρι, το οποίο ξεκόλλησε από τη στέγη της πολυκατοικίας όπου διέμενε, σύμφωνα με το DHA.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να είναι προσεκτικοί, μπροστά στον κίνδυνο ανάλογων ατυχημάτων, με την «πτώση δέντρων και δοκαριών», που προκαλούν άνεμοι η ταχύτητα των οποίων φθάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Δεκάδες στέγες και σχεδόν 200 δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας της καταιγίδας και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες ανεστάλησαν στον Βόσπορο, έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή.

Πέντε αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στην Κωνσταντινούπολη άλλαξαν κατεύθυνση προς τα αεροδρόμια της Άγκυρας και της Σμύρνης, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Συλλυπητήρια από το ελληνικό ΥΠΕΞ

“Οι σκέψεις μας είναι με όσους επλήγησαν από την καταστροφική καταιγίδα που έπληξε την Κωνσταντινούπολη”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Εξίσου, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό και στην κυβέρνηση της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version