Τουρκία: Οργή από την επίσκεψη του προέδρου του Ευρ. Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τουρκία: Οργή από την επίσκεψη του προέδρου του Ευρ. Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Από τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο AP

Ακόμα και η επικεφαλής του ιδρύματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία βγήκε από τα ρούχα της με την επίσκεψη του προέδρου του συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ρόμπερτ Σπάνο στην Τουρκία προκάλσε αλυσιδωτές αντιδράσεις ακόμα και επί τουρκικού εδάφους.

Είναι χαρακτηριστική ότι ακόμη και η επικεφαλής του ιδρύματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, η Σεμπνέμ Κορούρ, ζήτησε μετ’ επιτάσεως την παραίτηση του Σπάνο από τη θέση του.

Η επίσκεψη αλλά πολύ περισσότερο η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν οργή υπό την έννοια ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία παραβιάζονται κατ’ εξακολούθηση και σε πολλές περιπτώσεις.

Ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, η κυβέρνηση Ερντογάν έχει προχωρήσει σε φυλακίσεις δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών υπό το πρόσχημα της συμμετοχής τους σε αυτό. Εκτός αυτού τα δικαιώματα των πολιτικών κρατούμενων στις φυλακές παραβιάζονται βάναυσα.

Κατά την επίσκεψή του ο Σπάνο επισκέφθηκε και την πόλη Μαρντίν στην οποία ο εκλεγμένος δήμαρχος αντικαταστάθηκε από άλλον, που αποτελούσε επιλογή της κυβέρνησης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα