ΝΑΤΟ: Εσπευσμένα στην Τουρκία οι ΥΠΕΞ Σουηδίας και Φινλανδίας

ΝΑΤΟ: Εσπευσμένα στην Τουρκία οι ΥΠΕΞ Σουηδίας και Φινλανδίας
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν @Murat Cetinmuhurdar/Pool Photo via AP

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Φινλανδίας και της Σουηδίας θα ταξιδέψουν άμεσα στην Τουρκία για να πείσουν τον Ερντογάν να άρει τις επιφυλάξεις του.

Οι όποιες αντιρρήσεις της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά από τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν το απόγευμα της Δευτέρας τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία θα στείλουν άμεσα στην Τουρκία τους Υπουργούς Εξωτερικών τους για απευθείας συνομιλίες με τις τουρκικές αρχές.

Ο Ερντογάν απειλεί με βέτο στη σχετική ψηφοφορία έτσι ώστε να διεκδικήσει περισσότερα για τη χώρα του, έχοντας κυρίως το μυαλό του στραμμένο στα αμερικανικά F-16 και F-35 που θέλει για την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Την ίδια ώρα επιχειρεί να κρατήσει και πολιτική ίσων αποστάσεων από τη Ρωσία η οποία την Δευτέρα, μέσω του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ότι τυχόν ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει ρωσική απάντηση.

Η Τουρκία, επίσης, λέει πως θέλει από τις σκανδιναβικές χώρες να σταματήσουν να υποστηρίζουν κουρδικές μαχητικές οργανώσεις που είναι παρούσες στις επικράτειές τους και να άρουν απαγορεύσεις στις πωλήσεις ορισμένων όπλων προς την Τουρκία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα