Τουρκία: Η αστυνομία διέλυσε βίαια την Trans Pride στην Κωνσταντινούπολη

default image

Η εκδήλωση είχε απαγορευτεί εδώ και μέρες ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να διαδηλώσουν (Vid)

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών στην Κωνσταντινούπολη για να διαλύσουν πορεία διαφυλικών, η οποία είχε απαγορευθεί, όταν υπερεθνικιστές είχαν ισχυρισθεί ότι «έκφυλοι» δεν μπορούν να διαδηλώνουν και απείλησαν ότι θα διαλύσουν μόνοι τους την πορεία.

Εκατοντάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν την Πλατεία Τακσίμ για να ματαιώσουν την Trans Pride κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού.

Οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει αυτού του είδους τις πορείες το μήνα του ραμαζανιού επικαλούμενες λόγους ασφαλείας έπειτα από προειδοποιήσεις υπερεθνικιστών ότι αυτές οι εκδηλώσεις δεν πρέπει να πραγματοποιούνται σε τουρκικό έδαφος.

Η ετήσια Gay Pride της Κωνσταντινούπολης, η μεγαλύτερη στον μουσουλμανικό κόσμο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου. Οι «πορείες υπερηφάνειας» στο πλαίσιο της εβδομάδας ΛΟΑΤ διοργανώνονται από το 2003 με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Πέρυσι όμως η Gay Pride διαλύθηκε από την αστυνομία.

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί αδίκημα στην Τουρκία, όπου η εχθρότητα, ωστόσο, κατά των ομοφυλοφίλων είναι διαδεδομένη.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα