Τουρκία: Δυσαρέσκεια για ΗΠΑ για προειδοποίηση αναφορικά με διαδήλωση της αντιπολίτευσης – Κλήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης

Τουρκία: Δυσαρέσκεια για ΗΠΑ για προειδοποίηση αναφορικά με διαδήλωση της αντιπολίτευσης – Κλήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης
Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε για πιθανή αστυνομική παρέμβαση στη διαδήλωση για την Τσανάν Καφταντσίογλου και η τουρκική κυβέρνηση ενοχλήθηκε σφόδρα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Κυριακή τον πρέσβη των ΗΠΑ για να του εκφράσει δυσαρέσκεια για μια προειδοποίηση που δημοσίευσε η πρεσβεία στην ιστοσελίδα της, η οποία συνδέεται με τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, είπαν πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη της αντιπολιτευόμενης πολιτικού Τσανάν Καφταντσίογλου με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον πρόεδρο και το κράτος.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία εξέδωσε προειδοποίηση στην ιστοσελίδα της στις 18 Μαΐου αναφέροντας πιθανή αστυνομική παρέμβαση στη διάρκεια της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.

Οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών είπαν ότι η Άγκυρα ενημέρωσε τον πρέσβη Τζεφ Φλέικ ότι υπήρχαν ανυπόστατοι ισχυρισμοί στην αμερικανική προειδοποίηση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η τουρκική αστυνομία στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα