Τουρκία: Σε 53 φορές ισόβια καταδικάστηκε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης που έγινε το 2013

Καρέ από τη διπλή επίθεση στην Ρεϊχανλί της Τουρκίας το 2013
Καρέ από τη διπλή επίθεση στην Ρεϊχανλί της Τουρκίας το 2013 AP

Σε 53 φορές ισόβια καταδικάστηκε σήμερα ο δράστης της διπλής επίθεσης στην Ρεϊχανλί της Τουρκίας το 2013 που κόστισε τη ζωή σε 52 ανθρώπους..

Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε σήμερα σε 53 φορές ισόβια τον βασικό κατηγορούμενο μιας διπλής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο το 2013 από την οποία σκοτώθηκαν 52 άνθρωποι.

Ο Γιουσούφ Ναζίκ καταδικάστηκε για τον φόνο 52 ανθρώπων «με τρομοκρατικό σκοπό» και προκειμένου «να πληγεί η ακεραιότητα του κράτους», όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο DHA.

Η διπλή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Ρεϊχανλί στη νότια Τουρκία είχε σοκάρει την κοινή γνώμη της χώρας, η οποία εκείνη την εποχή είχε συγκλονιστεί και από άλλες αιματηρές επιθέσεις και έφερε στο φως τους κινδύνους που ενείχε η εμπλοκή της Άγκυρας στον πόλεμο στη Συρία στο πλευρό των ανταρτών.

Τότε η τουρκική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει για την επίθεση μια μικρή, τουρκική ακροαριστερή οργάνωση η οποία φερόταν να συνδέεται με τις συριακές υπηρεσίες Πληροφοριών, μια κατηγορία την οποία είχε απορρίψει η Δαμασκός.

Ωστόσο ο Ναζίκ «ομολόγησε» στη διάρκεια της ανάκρισής του ότι την εντολή για την επίθεση στην Ρεϊχανλί είχαν δώσει οι συριακές υπηρεσίες Πληροφοριών, όπως μετέδωσε το Anadolu.

Ο Ναζίκ συνελήφθη στα μέσα Σεπτεμβρίου στη διάρκεια μιας άνευ προηγουμένου επιχείρησης των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών (MIT) στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, προπύργιο του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατικές Επιθέσεις, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις στην Τουρκία

Τουρκία: Συνελήφθη βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ρεϊχανλί

SHARE: