Τουρκία σε Μόσχα: Θα υπάρξει απάντηση σε αποσταθεροποιητικές κινήσεις στη βόρεια Συρία

Τουρκία σε Μόσχα: Θα υπάρξει απάντηση σε αποσταθεροποιητικές κινήσεις στη βόρεια Συρία
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊκγού με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ ap

Προειδοποιήσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προς τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊκγού για ενδεχόμενες κινήσεις της Μόσχας στη βόρεια Συρία. Συναντιούνται αργότερα οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊκγού, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ότι η Τουρκία θα απαντήσει σε κινήσεις που στοχεύουν στη διατάραξη της σταθερότητας στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το γραφείο του Τούρκου υπουργού, καθώς η Άγκυρα ετοιμάζεται για συνομιλίες με τη Μόσχα ενόψει μιας στρατιωτικής επίθεσης στην περιοχή που η Τουρκία απειλεί να εξαπολύσει.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει σύντομα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας θα έχουν συνομιλίες στην Άγκυρα αργότερα σήμερα.

Ο Ακάρ τόνισε στον Σοϊγκού ότι «θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση σε ενέργειες που στοχεύουν στη διατάραξη της σταθερότητας που έχει επιτευχθεί στην περιοχή και η παρουσία τρομοκρατών στην περιοχή δεν είναι αποδεκτή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, συμπληρώνοντας ότι ο Ακάρ «υπενθύμισε επίσης ότι οι προηγούμενες συμφωνίες για αυτό το θέμα πρέπει να τηρηθούν».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα