Τουρκία: Συλλήψεις 14 ατόμων που φέρονται να ανήκουν στο ISIS

Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στις φυλακές του Kiriklar
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στις φυλακές του Kiriklar AP

Οι δεκατέσσερις, οι οποίοι είναι όλοι ξένοι υπήκοοι, συνελήφθησαν σε μια σειρά από αστυνομικές εφόδους που έγιναν στους χώρους διαμονής τους στην τουρκική πρωτεύουσα.

Στη σύλληψη 14 ατόμων φερόμενων ως μελών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) προχώρησε την Παρασκευή η τουρκική αστυνομία. Όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζαν επίθεση κατά τη διάρκεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Οι δεκατέσσερις, οι οποίοι είναι όλοι ξένοι υπήκοοι, συνελήφθησαν σε μια σειρά από αστυνομικές εφόδους που έγιναν στους χώρους διαμονής τους στην τουρκική πρωτεύουσα, διευκρίνισε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Το πρακτορείο δεν διευκρινίζει τι είδους επίθεση σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν.

Τα πρώτα χρόνια της σύγκρουσης στη Συρία, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, η Τουρκία αποτελούσε το κύριο σημείο διέλευσης προς την Συρία ξένων, κυρίως δυτικών, που ήθελαν να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστικών οργανώσεων εκεί.

Η Άγκυρα, η οποία κατηγορείτο για καιρό ότι έκλεινε τα μάτια στη διέλευση αυτή, έκλεισε την μεθόριό της με τη Συρία έπειτα από επιθέσεις που σημειώθηκαν στο έδαφός της και πολλαπλασίασε τις συλλήψεις και τις απελάσεις ξένων φερόμενων τζιχαντιστών, και εντάχθηκε στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αφγανιστάν: 26 νεκροί από την επίθεση σε συγκέντρωση Ταλιμάν - Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Συρία: Θύλακες του ISIS υπάρχουν μόνο σε περιοχές που ελέγχουν οι ΗΠΑ

ADVERTISING

SHARE: