Τουρκία: Συνελήφθη βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ρεϊχανλί

Τουρκία: Συνελήφθη βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ρεϊχανλί

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους κύριους δράστες των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην πόλη Ρεϊχανλί, κοντά στα σύνορα με την Συρία

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους κύριους δράστες των βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περίπου 50 άνθρωποι στην πόλη Ρεϊχανλί, κοντά στα σύνορα με την Συρία, ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές.

Ο τοπικός κυβερνήτης Τζελαλετίν Λεκεσίζ δήλωσε πως η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα με τα αρχικά Μ.Γκ. λίγο πριν τα μεσάνυκτα χθες στην διοικητική περιφέρεια Σαμαντάγ, κοντά στη συριακή μεθόριο και θεωρείται ως ο κύριος δράστης.

Ο Χουσεΐν Τσελίκ, αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ επεσήμανε από την πλευρά του πως τα δύο οχήματα, που είχαν παγιδευτεί με εκρηκτικά, ήσαν δηλωμένα στο όνομα του υπόπτου, ο οποίος μάλιστα είχε οδηγήσει ένα από αυτά στο σημείο της έκρηξης του στο Ρεϊχανλί.

Ο Λεκεσίζ υπογράμμισε πως η αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί άλλους δύο υπόπτους, οι οποίοι μαζί με τον Μ.Γκ είχαν προσπαθήσει να διασχίσουν τη μεθόριο με τη Συρία από το Σαμαντάγ, αλλά απέτυχαν λόγω της αυξημένης φρούρησης των συνόρων μετά την επίθεση.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, οι δύο αυτοί καταζητούμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται εντός της Τουρκίας.

Συνολικά 16 άνθρωποι κρατούνται σε σχέση με τη βομβιστική αυτή επίθεση, πρόσθεσε ο Λεκεσίζ, τέσσερις εκ των οποίων έχουν συλληφθεί κι επισήμως, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό για τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί.

Πηγή:ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network