Τουρκία: Το πυροβολικό έπληξε θέσεις του ΙΚ στην Μπασίκα

Τουρκία: Το πυροβολικό έπληξε θέσεις του ΙΚ στην Μπασίκα

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό οι κουρδικές δυνάμεις ζήτησαν βοήθεια από τον τουρκικό στρατό ώστε να εκδιώξουν τους Τζιχαντιστές

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ που βρίσκεται στο Αφιονκαραχισάρ, όπου πραγματοποιείται η 25η Συγκέντρωση Διαβούλευσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης( ΑΚΡ), είπε ότι οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά στο Ιράκ, ζήτησαν βοήθεια από τον τουρκικό στρατό για να εκδιώξουν από την πόλη Μπασίκα τους Τζιχαντιστές.

Και συνέχισε: "Οι δυνάμεις των Πεσμεργκά ξεκίνησαν επιχειρήσεις για να εκδιώξουν το ΙΚ από την Μπασίκα. Ζήτησαν βοήθεια από τους στρατιώτες μας που βρίσκονται στην βάση Μπασίκα. Κι εμείς τους στηρίζουμε με το πυροβολικό και τα άρματα μάχης που διαθέτουμε εκεί."

Ο κ.Γιλντιρίμ έκανε την παραπάνω δήλωση όταν επισκέφθηκε το αντίσκηνο των δημοσιογράφων και απάντησε σε ερωτήσεις για τις εξελίξεις στο Ιράκ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην βάση Μπασίκα έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ιρακινής κυβέρνησης που δεν επιθυμεί καμμία συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατά του ΙΚ στο Ιράκ.

SHARE:

24Media Network