Τουρκικά άρματα μάχης επιχειρούν στα σύνορα με τη Συρία

default image

Στρατιωτική επιχείρηση σε πλήρη εξέλιξη, για "εκκαθάριση" της πόλης Τζαραμπλούς από τζιχαντιστές. Τι δηλώνουν στρατιωτικές πηγές για τον σκοπό των επιδρομών

Άρματα μάχης του τουρκικού στρατού πήραν θέσεις μάχης και πραγματοποίησαν βολές κατά στόχων στο συριακό έδαφος, χωρίς ωστόσο, να διασχίσουν τη συνοριακή γραμμή, μεταδίδει το CNN Turk. Την ίδια στιγμή, στρατιωτικές πηγές δηλώνουν, πως οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Συρία.

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι τα τουρκικά άρματα μάχης διέσχισαν τη συνοριακή γραμμή, για να διευκρινιστεί μετά, ότι παραμένουν εντός των τουρκικών συνόρων.

Από νωρίς το πρωί, πυρά πυροβολικού, με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών πλήττουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Τζαραμπλούς, ενώ έχει αναφερθεί και η δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τη δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βόρεια της Συρίας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Τζαραμπλούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και μονάδες του τουρκικού πυροβολικού, με την αεροπορική κάλυψη μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dogan News Agency, η τουρκική αστυνομία πραγματοποιεί επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη, για τη σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατική δράση, που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Το ΙΚ απάντησε με βομβαρδισμό άδειου χωραφιού

Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία εκτόξευσαν βλήματα όλμου στην Τουρκία, τα οποία έπεσαν σε άδειο χωράφι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, προβαίνοντας σε, όπως φαίνεται, αντίποινα για τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Τζαραμπλούς.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι τζιχαντιστές εκτόξευσαν βλήματα όλμου από την άλλη πλευρά των συνόρων στην Τουρκία, πλήττοντας μια περιοχή που βρίσκεται έξω από την τουρκική πόλη Καρκαμίς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα