Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αθήνα αρνήθηκε να εκδώσει στην Άγκυρα τον τρομοκράτη που της ζητούσε

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αθήνα αρνήθηκε να εκδώσει στην Άγκυρα τον τρομοκράτη που της ζητούσε

Στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου βρίσκεται η είδηση της απόρριψης από το Συμβούλιο Εφετών του αιτήματος της Τουρκίας να εκδώσει Κούρδο κρατούμενο

Στα πρώτα θέματα των τουρκικών ιστοσελίδων βρίσκεται η υπόθεση του Κούρδου εκζητούμενου από την Αγκυρα για υποθέσεις τρομοκρατίας, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγο πριν από την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της Hurriyet που αναφέρει ‘Η Αθήνα αρνήθηκε να εκδώσει στην Άγκυρα τον τρομοκράτη που της ζητούσε” Η Sabah αναφέρει ότι ‘Ελληνικό δικαστήριο αρνήθηκε αίτημα της Τουρκίας να εκδώσει μέλη της DHKP-C.

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών να εκδοθεί στην Τουρκία ο Naci Ospolat με την εισαγγελέα της έδρας να λέει στην αγόρευσή της ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται  είναι αόριστες με αποτέλεσμα εάν εκδοθεί στη γειτονική χώρα να δικαστεί για άλλα αδικήματα από αυτά που εκζητειται.

 

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ο Ozpolat είναι αρχηγικό μέλος του ριζοσπαστικού λαϊκού μετώπου και συμμετείχε στον σχεδιασμό της δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα.

« Δεν είναι αδίκημα να να ζητάει ο λαός δημοκρατία. Με ζητάνε χωρίς να έχουν στείλει στις ελληνικές  αρχές κάτι χειροπιαστό. Με ζητούν για μια πράξη την περίοδο που εγώ ήμουν κρατούμενος» ειπε ενώπιον του δικαστηρίου ο εκζητουμενος.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα