Τουρκικό ΕΣΡ: Ποτέ δεν απαγορεύσαμε τις εκπομπές γνωριμιών

Τουρκικό ΕΣΡ: Ποτέ δεν απαγορεύσαμε τις εκπομπές γνωριμιών

Από την αρχή απαντούν πως εκείνο που αλλάζει είναι η ώρα προβολής τέτοιων προγραμμάτων. Σε περίπτωση ωστόσο που διαταχθεί η διακοπή μιας τέτοιας εκπομπής, τη θέση της θα παίρνει αναγκαστικά ένα ντοκιμαντέρ

Έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε εντός κι εκτός Τουρκίας αναφορικά με απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που ήθελε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είναι σε ισχύ μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, να ‘ρίχνει μαύρο’ σε εκπομπές γνωριμιών, έρχονται διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα οι υπεύθυνη της αρχής ξεκαθαρίζουν πως δεν διέταξαν ποτέ την απαγόρευση τέτοιων εκπομπών. Αντίθετα, προβλέπουν νέους κανόνες σχετικά με την προβολή τους, προκειμένου όπως αναφέρουν να μην επηρεάζουν μικρά παιδιά.

Φαίνεται λοιπόν πως οι τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα αναγκαστούν να προβάλουν τέτοιου είδους προγράμματα σε ώρες που δεν παρακολουθούν μικρά παιδιά, καθώς το τουρκικό κράτος επιθυμεί να ελέγξει εκπομπές που “επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογική, φυσική και ηθική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων”.

Αντίστοιχα, το ΕΣΡ ξεκαθάρισε πως ο πέλεκυς για όσους παραβλέπουν τις οδηγίες θα πέσει βαρύς, με την αρχή να δύναται να παρέμβει στον τηλεοπτικό σταθμό, ακόμη και να διακόψει την μετάδοση σήματος. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η απόφαση πως για όποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα βγει απόφαση αναστολής προβολής, το κανάλι θα είναι υποχρεωμένο να το αντικαταστήσει με ντοκιμαντέρ. Υποθέτουμε πως δεν θα είναι ντοκιμαντέρ για την αναπαραγωγή…

Παράλληλα, η Hurriyet αναφέρει πως το ΕΣΡ προσανατολίζεται στην έκδοση οδηγιών ώστε τα κανάλι να παράγουν πιο “οικογενειακές” τηλεοπτικές σειρές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα