Τουρκικό ΥΠΕΞ για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει την ιστορία

Τουρκικό ΥΠΕΞ για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει την ιστορία
Ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Σε παραληρηματικό τόνο η ανακοίνωση του τουρικού Υπουργείου Εξωτερικών για την 19η Μαϊου. Κουβέντα για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Σε ρυθμού εθνικιστικού παραληρήματος απαντά το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στη δήλωση της ελληνικής βουλής για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού (η 19η Μαϊου είναι η σχετική ημέρα μνήμης).

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αφού κάνει λόγο για “ιμπεριλιαστικές δυνάμεις που εποφθαλμιούσαν την πατρίδα μας” και τον “Αγώνα της Ανεξαρτησίας που άρχισε στις 19 Μαϊου ο Μεγάλος Ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ” εκτοξεύει κατηγορίες για φρικαλεότητες του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη το 1919 τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζει “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

“Κατά τους πρώτους μήνες της ελληνικής κατοχής” συνεχίζει η ανακοίνωση “διαπράχθηκαν φρικαλεότητες από την πλευρά των Ελλήνων κάτι που ερεύνησαν οι Σύμμαχοι με τη σύσταση ερευνητικής επιτροπής”.

Η ανακοίνωση δίνει και συμβουλές στην ελληνική πλευρά: “Καλούμε την Ελλάδα να θυμηθεί την ιστορία, τις ελληνικές φρικαλεότητες των οποίων οι λεπτομέρειες καταγράφονται στο άρθρο 59 της Συνθήκης της Λωζάννης.

Λένε, τέλος, οι Τούρκοι ότι ο “Ελευθέριος Βενιζέλος πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης” και καλούν την Ελλάδα “να πάψει να διαστρεβλώνει την ιστορία και να συνεργαστεί για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα