Τουρκικό ΥΠΕΞ: Προκλητική επίθεση στον Προκόπη Παυλόπουλο με παραποίηση δηλώσεών του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν EUROKINISSI

"Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας" αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ που απομονώνει δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας - Για παραποίηση δηλώσεων κάνει λόγο ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ιδιαιτέρως προκλητικό ύφος.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ως εξής:

"Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες (6 Μαρτίου) ότι ο κ. Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελλάδας, έκανε τις ακόλουθες παρατηρήσεις σχετικά με την Τουρκία: "Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που έπρεπε να είχαμε ιστορικά" ... "Αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα κάνουμε ό,τι έκαναν και οι πρόγονοί μας".

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική που δεν ταιριάζει με τη θέση του και που θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση".

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση διατυπώνεται με αποσιωπητικά, όπως παραπάνω, κάτι που δείχνει πως απομονώνονται δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας.

Τι είχε πει ο Προκόπης Παυλόπουλος:

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν την περασμένη Κυριακή (04.03.2018) όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου, Πύδνας- Κολινδρού, Πιερίας.

"Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό, από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης;.

Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει (να σεβαστεί τις Συνθήκες)" συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε την Τουρκία να "μετρά το μέλλον της, με το μέτρο του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας".

"Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δε το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας", υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Απάντηση Παπαδημούλη

Για "διαστρέβλωση των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας", έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6. "Κάποιοι στην Τουρκία παίζουν πολιτικά παιχνίδια", πρόσθεσε. "Σημειώνω πως μας συνηθίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ να είναι πιο επιθετικό από το σύνολο της ηγεσίας της Τουρκίας", ανέφερε.

"Η Ελλάδα πάντοτε υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας" δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος από τη δική του μεριά, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ. "Δικό μας συμφέρον είναι η αποκλιμάκωση της έντασης και η αναζήτηση διπλωματικών συμμαχιών", συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Καταγγέλλει κάψιμο σημαίας της Τουρκίας από τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα

ADVERTISING

SHARE: