Τούρκος αρχηγός ΓΕΣ: Μπορούμε να επιχειρούμε και στο Αφρίν και στο Αιγαίο παράλληλα

Τούρκος αρχηγός ΓΕΣ: Μπορούμε να επιχειρούμε και στο Αφρίν και στο Αιγαίο παράλληλα

Ο Χουλούσι Ακάρ επιθεώρησε τις δραστηριότητες του στρατού ξηράς και της αεροπορίας στην περιοχή του Αιγαίου και προχώρησε σε μια δήλωση "επίδειξης δύναμης"

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, επιθεωρώντας τα στρατεύματα ξηράς και την πολεμική αεροπορία στην τουρκική Περιφέρεια Αιγαίου, ανέφερε για το αξιόμαχο του τουρκικού στρατού: "Έχουμε τη δυνατότητα να επιχειρούμε στη Συρία και το Αφρίν και ταυτόχρονα, έχουμε τη δύναμη να ελέγχουμε το Αιγαίο".

Ο Ακάρ δήλωσε πως οι δυνάμεις της Τουρκίας συνεχίζουν να πολεμούν την τρομοκρατία με αποφασιστικότητα στην Ανατολή, αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αναφερόμενος προφανώς στους Κούρδους αυτονομιστές. Ο στρατηγός επικαλέστηκε τις διεθνείς συμβάσεις και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες ένα κράτος έχει δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης, όπως ισχυρίστηκε στο πλαίσιο της διασφάλισης της εδαφικής της ακεραιότητας, αλλά και της ακεραιότητας της Συρίας.

"Κύριος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την σταθερότητα των αδερφών μας στη Συρία" σημείωσε. Ο Τούρκος Α/ΓΕΣ τόνισε πως στόχος της Τουρκίας είναι μόνο η τρομοκρατία και τα σπίτια, οι θέσεις και το οπλοστάσιο αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για την συμπρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Το deal Πούτιν - Ερντογάν για την επόμενη μέρα στη Συρία

'Στοπ' στα ευρωπαϊκά κονδύλια προς Τουρκία χωρίς δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις

ADVERTISING

SHARE: