Τραγωδία στην Κολομβία: Συνελήφθη ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας

default image

Οι αρχές της Βολιβίας συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τη βραζιλιάνικη ομάδα ποδοσφαίρου Σαπεκοένσε

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας LaMia και πρώην πτέραρχος, Γκουστάβο Βάργκας, κρατείται από τις αρχές στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας LaMia, στην οποία ανήκε το μοιραίο αεροσκάφος, ο μηχανικός του και η γραμματέας του ανακρίθηκαν επί 8 ώρες  από τις αρχές, προκειμένου να αναζητηθούν τα αίτια της συντριβής.

Οι αρχές της Βολιβίας αφαίρεσαν την άδεια της αεροπορικής εταιρείας LaMia και ερευνούν διεξοδικά την τραγωδία, σε συνεργασία με αρμόδιους αξιωματούχους της Κολομβίας και της Βραζιλίας.

Στις 28 Νοεμβρίου, αεροσκάφος της εταιρείας συνετρίβη στην Κολομβία παρασύροντας στον θάνατο 71 ανθρώπους, μεταξύ αυτών σχεδόν ολόκληρη την βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένσε. Μόνο έξι από τους 77 επιβαίνοντες επέζησαν της συντριβής.

Ως αιτία της πτώσης αναφέρεται η έλλειψη καυσίμων, καθώς το αεροπλάνο υποχρεώθηκε να παραμείνει παραπάνω στον αέρα, παραχωρώντας προτεραιότητα σε άλλο αεροσκάφος που αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Εισαγγελείς από τη Βραζιλία, τη Βολιβία και την Κολομβία αναμένεται να συναντηθούν στη Σάντα Κρουζ ώστε να συνδυάσουν τις προσπάθειές για τον προσδιορισμό των αιτίων του δυστυχήματος. Αντικείμενο της έρευνας αποτελεί και το πώς η αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει αμφιλεγόμενη ιστορία, επιτράπηκε να λειτουργήσει και πώς κατάφερε να αποκτήσει μια αρκετά μεγάλη λίστα πελατών.

Στο μεταξύ,  μία εργαζόμενη  στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βολιβίας εμφανίστηκε χθες Τρίτη στη Βραζιλία και ζήτησε άσυλο.

Σε έγγραφο που κυκλοφόρησε ευρέως στα βολιβιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η υπάλληλος Σίλια Καστέδο φαίνεται να έχει επισημάνει μια σειρά από παρατυπίες στο σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένου και ότι  δεν είχε αρκετά καύσιμα. Η αυθεντικότητα του εγγράφου, δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί άμεσα.

Ανώτερος Βολιβιανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως η Καστέδο ενδέχεται να έχει και αυτή ευθύνες για τη συντριβή και πιθανώς να κατέφυγε στη Βραζιλία ώστε να αποφύγει τη Δικαιοσύνη. Η Καστέδο δηλώνει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της, αλλά οι βολιβιανές αρχές ζητούν την άμεση απέλασή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα