Τραγωδία στην Κύπρο: Δύο 11χρονα κορίτσια νεκρά στην άσφαλτο

Τραγωδία στην Κύπρο: Δύο 11χρονα κορίτσια νεκρά στην άσφαλτο

Δύο αγόρια που επέβαιναν επίσης στο αυτοκίνητο καθώς και η 40χρονη οδηγός τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου - Ανάγκη η αλλαγή της οδηγικής συμπεριφοράς, λέει η Κυπριακή Αστυνομία.

Δύο 11χρονια κορίτσια είναι τα θύματα του νέου θανατηφόρου δυστυχήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού στην Κύπρο, μεταξύ των δύο εξόδων προς Μονή και Παρεκκλησιά.

Αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 40χρονη με συνεπιβάτες τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια ηλικίας 14 και 15 ετών και τα άτυχα κορίτσια ηλικίας 11 ετών, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, παρεξέκλινε της πορείας του και αφού χτύπησε σε κυγκλίδωμα, αναποδογυρίστηκε.

Από τη σφοδρή σύγκρουση, τα δύο κορίτσια έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα δύο αγόρια και η οδηγός τραυματίστηκαν ελαφρά και παρά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν, τα παιδιά φαίνεται να ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες και λίγο πριν το μοιραίο δυστύχημα, είχαν αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μετά από ταξίδι τους στο εξωτερικό.

Η 40χρονη οδηγός και μητέρα του ενός κοριτσιού φέρεται να παρέλαβε τα παιδιά για να τα μεταφέρει στα σπίτια τους στην Πάφο.

Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο στο σημείο του δυστυχήματος, το οποίο ήταν από τις 04:40 τα ξημερώματα που σημειώθηκε το δυστύχημα κλειστό, άνοιξε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Αστυνομία: Ανάγκη για αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς

Είναι αδήριτη η ανάγκη να σκεφτούμε ο καθένας μας πώς μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, με αφορμή το σημερινό τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο εντεκάχρονα κορίτσια.

Όπως αναφέρεται, η Αστυνομία έχει ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες αυξημένα και εντατικά μέτρα και η πολιτεία εξετάζει πιο αυστηρές ποινές για τροχαίες παραβάσεις και σειρά άλλων μέτρων. Όλα αυτά βοηθούν γιατί είναι αποτρεπτικά μέτρα, προστίθεται.

«Ο κύριος παράγοντας όμως, ήταν και παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας. Αφορά την προσωπική ευθύνη του καθενός, να αλλάξει οδηγική συμπεριφορά. Να οδηγά υπεύθυνα, αμυντικά, τηρώντας συνειδητά τους κανόνες που είναι σε όλους πολύ καλά γνωστοί», σημειώνει η Αστυνομία, η οποία εκφράζει θλίψη για τον θάνατο των δύο κοριτσιών και συλλυπητήρια προς τους οικείους τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα