Τραμπ: Αγωγή στους New York Times και την ανιψιά του για δημοσίευμα του 2018

Τραμπ: Αγωγή στους New York Times και την ανιψιά του για δημοσίευμα του 2018
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Patrick Semansky

Στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκαν δημοσιογράφοι των New Yokr Times και η ανιψιά του, Μέρι. Κατέθεσε αγωγή εναντίον τους για δημοσίευμα σχετικά με φορολογικές υποθέσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε αγωγή κατά της ανιψιάς του και των New York Times για άρθρο του 2018 που ισχυριζόταν ότι συμμετείχε σε “φορολογικές υποθέσεις που εγείρουν αμφιβολίες”.

Η αγωγή, που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη, κατηγορεί τη Μέρι Τραμπ και τους δημοσιογράφους των New York Times ότι “εμπλέκονται σε μια ύπουλη συνωμοσία” για την απόκτηση εμπιστευτικών εγγράφων, όπως μεταδίδει το BBC.

Ισχυρίζεται δηλαδή ότι η 56χρονη ανιψιά του παραβίασε μια συμφωνία διακανονισμού που της απαγόρευε την αποκάλυψη των εγγράφων.

Τα όσα αποκάλυψε γράφτηκαν το 2020 στα απομνημονεύματά της.

Η κ. Τραμπ, κόρη του Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, του μεγαλύτερου αδελφού του προέδρου που πέθανε το 1981 σε ηλικία 42 ετών, δεν έχει ακόμη σχολιάσει την αγωγή σε βάρος της.

Ο κ. Τραμπ απορρίπτει τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στο βιβλίο της ανιψιάς του με τίτλο “Πάρα πολλά και ποτέ αρκετά: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άντρα στον κόσμο” και προχώρησε σε μήνυση για να εμποδίσει τη δημοσίευσή του.

Την Τρίτη, στην αγωγή που κατατέθηκε σε κρατικό δικαστήριο, οι δημοσιογράφοιτων New York Times, Susanne Craig, David Barstow και Russell Buettner κατηγορούνται ότι επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν με την ανιψιά του Trump ως μέρος μιας “προσωπικής βεντέτας” εναντίον του.

“Μια ομάδα δημοσιογράφων των New York Times, σε σταυροφορία για την απόκτηση των εμπιστευτικών φορολογικών αρχείων του Ντόναλντ Τραμπ, αναζήτησε με επιμονή την ανιψιά του Μαίρη … και την έπεισαν να περάσει λαθραία τα αρχεία από το γραφείο του δικηγόρου της”. γράφει η αγωγή.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Τραμπ “υπέστη σημαντικές ζημιές” και δηλώνει ότι ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 100 εκατ. Δολαρίων.

Η εκπρόσωπος των New York Times, Danielle Rhoades Ha, δήλωσε ότι η κάλυψη των φορολογικών δραστηριοτήτων του Τραμπ από την εφημερίδα «βοήθησε τους πολίτες να ενημερωθούν μέσω σχολαστικών αναφορών για ένα θέμα υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος» και ότι η μήνυση ήταν «μια προσπάθεια να φιμώσουν ανεξάρτητους ειδησεογραφικούς οργανισμούς».

Πέρυσι, η κ. Τραμπ κατέθεσε τη δική της αγωγή κατηγορώντας τον κ. Τραμπ και δύο μέλη της οικογένειας για απάτη και συνωμοσία, υποστηρίζοντας ότι ο τότε πρόεδρος, η αδελφή του Μαριάν Τραμπ Μπάρι και ο αδελφός Ρόμπερτ Τραμπ – που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο – την απάτησαν λόγω κληρονομιάς.

Η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα