Τραμπ: Δειλός ή φοβισμένος ο αστυνομικός που δεν αντέδρασε στο μακελειό στη Φλόριντα

Τραμπ: Δειλός ή φοβισμένος ο αστυνομικός που δεν αντέδρασε στο μακελειό στη Φλόριντα
Florida Attorney General Pam Bondi, center, and Attorney General Jeff Sessions, right, look on as President Donald Trump speaks during a meeting with state and local officials to discuss school safety, in the Roosevelt Room of the White House, Thursday, Feb. 22, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) ap

"Σίγουρα η δουλειά που έκανε δεν ήταν καλή", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον αναπληρωτή σερίφη που ήταν επιφορτισμένος με την προστασία του σχολείου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπαινίχθηκε την Παρασκευή ότι ο ένοπλος αστυνομικός που δεν παρενέβη όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί στο Λύκειο της Φλόριντας την 14η Φεβρουαρίου είναι ένας «δειλός» ή απλά παρέλυσε από τον φόβο του.

«Έχουν εκπαιδευτεί, δεν αντέδρασε σωστά υπό πίεση ή πρόκειται για έναν δειλό» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος ονομαστικά στον Σκοτ Πίτερσον, τον αναπληρωτή σερίφη του Μπρόουαρντ.

Ο Πίτερσον ήταν επιφορτισμένος με την προστασία του Λυκείου.

«Σίγουρα, η δουλειά που έκανε δεν ήταν καλή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό» συμπλήρωσε ο Τραμπ, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του που οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα την ταυτότητά του. Κατόπιν όμως υπογράμμισε: «Του άξιζε που δημοσιοποιήθηκαν» τα στοιχεία του.

Ο σερίφης της κομητείας του Μπρόουαρντ, όπου βρίσκεται το Λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ, είπε την Πέμπτη ότι ο Πίτερσον «βρισκόταν σίγουρα στο συγκρότημα (…) καθ’ όλη τη διάρκεια» της επίθεσης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

(Φωτό: AP Photo/Evan Vucci)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα