Τραμπ εναντίον Φάουτσι: “Είναι καταστροφή”

Τραμπ εναντίον Φάουτσι: “Είναι καταστροφή”
Τραμπ και Φάουτσι, τον περασμένο Απρίλιο. AP

Συνεχίζεται ο "πόλεμος" μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του κορυφαίου λοιμωξιολόγου με τον Τραμπ να τον χαρακτηρίζει "καταστροφή" και να επιμένει οτι οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί με τους περιορισμούς κατά της πανδημίας. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατακεραύνωσε τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο Άντονι Φάουτσι αποκαλώντας τον «καταστροφή», κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με μέλη του προεκλογικού επιτελείου του, ενώ επιδίωξε να τους διαβεβαιώσει ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές παρά την πτώση των ποσοστών υπέρ του στις δημοσκοπήσεις.

Μιλώντας από το ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας, στη Νεβάδα, προτού αποχωρήσει για να παραστεί σε δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αριζόνα, ο Τραμπ δεν έκρυψε την οργή του για τον Φάουτσι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που είχε στόχο να ενθαρρύνει την ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Ο Τραμπ και ο Φάουτσι, ο οποίος είναι μέλος της ειδικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου για τον κορονοϊό, βρίσκονται “στα μαχαίρια” με επίκεντρο την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 219.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ο Φάουτσι διαμαρτυρήθηκε δημοσίως επειδή αναφέρθηκε το όνομά του σε προεκλογικό σποτ του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου και είπε, σε συνέντευξη που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής από την εκπομπή 60 Minutes του CBS ότι δεν εξεπλάγη που ο ίδιος ο Τραμπ προσβλήθηκε από τον ιό.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί με τους περιορισμούς κατά της πανδημίας. Το επιτελείο του επέτρεψε σε δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την τηλεδιάσκεψη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ο κόσμος λέει: “Ας είναι. Απλά αφήστε μας στην ησυχία μας”. Έχουν κουραστεί από αυτό. Ο κόσμος έχει κουραστεί από το να ακούει τον Φάουτσι και όλους αυτούς τους ηλίθιους… Ο Φάουτσι είναι ένας καλός τύπος. Βρίσκεται εδώ 500 χρόνια», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ίδιος υπονόησε μάλιστα ότι απέφυγε να απολύσει τον Φάουτσι λόγω του αρνητικού αντίκτυπου που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια ενέργεια.

Ο 79χρονος Φάουτσι είναι ένας από τους επιφανέστερους επιστήμονες στις ΗΠΑ και έχει υπηρετήσει υπό Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς προέδρους. Διατελεί πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών από το 1984.

«Ο Φάουτσι είναι μια καταστροφή. Εάν τον άκουγα, θα είχαμε 500.000 θανάτους», συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version