Τραμπ για Γιούνκερ: Καλός άνθρωπος, αλλά σκληρό καρύδι... Ο τύπος μου

Ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την συνάντηση τους τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον
Ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την συνάντηση τους τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον AP

Τις διαπραγματευτικές ικανότητες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επαίνεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για να αναδείξει τις δικές του.

«Ο Ζαν Κλοντ είναι σκληρό καρύδι»: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε τις διαπραγματευτικές ικανότητες του προέδρου της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΖαν-Κλοντ Γιούνκερ για να αναδείξει καλύτερα τις δικές του.

«Είναι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά είναι σκληρός, είναι πονηρός (…) Ο τύπος με τον οποίο μου αρέσει να διαπραγματεύομαι», είπε χαμογελώντας στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα.

«Ένας πραγματικά σκληρός τύπος», επέμεινε, πριν περιγράψει πως εξανάγκασε τον Γιούνκερ να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής ήθελε, σύμφωνα με τον Τραμπ, τη συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης.

«Είπα, εντάξει, δεν χρειάζεται να επαναδιαπραγματευτούμε, θα επιβάλλουμε δασμούς σε εκατομμύρια αυτοκίνητα που στέλνετε στις ΗΠΑ», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Αποτέλεσμα; Σύμφωνα με τον ένοικο του Λευκού Οίκου «έφτασε στο γραφείο μου υπερβολικά γρήγορα από την Ευρώπη..»

«Ειλικρινά, δεν ήξερα ότι είχαν τόσο γρήγορα αεροπλάνα», είπε.

Σε μια συνάντηση που είχαν στα τέλη Ιουλίου στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της Κομισιόν αποκλιμάκωσαν την κρίση που επικρατούσε επί μήνες με προειδοποιήσεις και απειλές μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού, αν και πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ότι κανένας νέος δασμός δεν θα επιβληθεί στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Γιούνκερ, Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Γιούνκερ απειλεί τον Τραμπ με αντίποινα αν βάλει δασμούς στα αυτοκίνητα της ΕΕ

Συμφωνία Τραμπ-Γιούνκερ για μηδέν δασμούς

O Tραμπ για την Ευρωπαϊκή Ενωση: "Φαίνονται ευγενικοί, είναι όμως σκληροί"

SHARE: