Τραμπ και Μέρκελ ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην Κίνα

Τραμπ και Μέρκελ ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην Κίνα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ με την καγκελάριο της Γερμανίας σε παλαιότερη συνάντηση AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η καγκελάριος της Γερμανίας διαπίστωσαν ότι μπορούν να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές πρακτικές που ακολουθεί το Πεκίνο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε σήμερα τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πιθανότητα “να ενώσουν τις δυνάμεις τους” για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές πρακτικές της Κίνας και την υποτιθέμενη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας εκ μέρους του Πεκίνου.

Ο Τραμπ έχει επικρίνει κατ’ επανάληψη τις κινεζικές εμπορικές πρακτικές και ο Λευκός Οίκος ζητά από το Πεκίνο να περιορίσει την εμπορική “ανισορροπία” με τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο, χαιρέτισε επίσης τις συντονισμένες αποφάσεις πολλών χωρών της Ευρώπης να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες, με αφορμή τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Η καγκελάριος από την πλευρά της, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στη Βρετανία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της. Στο ζήτημα της εμπορικής πολιτικής μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, η Μάρκελ ζήτησε να υπάρξει διάλογος στον οποίο θα ληφθεί υπόψη το διεθνές εμπορικό σύστημα που βασίζεται στους ισχύοντες κανόνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα