Τραμπ: “Ο ΠΟΥ είναι κινεζο-κεντρικός και τα έκανε μαντάρα”

Τραμπ: “Ο ΠΟΥ είναι κινεζο-κεντρικός και τα έκανε μαντάρα”
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι πολύ "κινεζο-κεντρικός" και "πραγματικά τα έκανε μαντάρα".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε σφόδρα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κατηγορώντας τον ΠΟΥ ότι παραείναι χαλαρός με την Κίνα και εκδίδει κακές συστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Ο ΠΟΥ πραγματικά τα έκανε μαντάρα», έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet.

«Για κάποιο λόγο, αν και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, είναι όμως πολύ κινεζο-κεντρικός. Θα το εξετάσουμε αυτό. Ευτυχώς, απέρριψα τις συστάσεις τους να κρατήσουμε ανοικτά τα σύνορα στην Κίνα. Γιατί μας έδωσαν μια τόσο εσφαλμένη σύσταση;»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του Ρόιτερς να απαντήσει σχετικά.

Την 31η Ιανουαρίου, ο ΠΟΥ συνέστησε στις χώρες να κρατήσουν ανοικτά τα σύνορά τους παρά την επιδημία, αν και σημείωνε ότι τα κράτη έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέτρα στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τους πολίτες τους. Την ίδια ημέρα, η διοίκηση Τραμπ ανακοίνωσε περιορισμούς στα ταξίδια από την Κίνα.

Αμερικανοί συντηρητικοί ασκούν ολοένα και δριμύτερη κριτική στον ΠΟΥ, υποστηρίζοντας ότι στηρίχθηκε σε εσφαλμένα στοιχεία από την Κίνα σχετικά με την επιδημία του νέου κορονοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, με το επιχείρημα ότι «επέτρεψε στο Πεκίνο να χρησιμοποιήσει τον ΠΟΥ για να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα».

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version