Ο Τραμπ άδειασε τον Πομπέο: Λέει ότι αυτός του ζήτησε να αποπέμψει τον Στιβ Λίνικ

Ο Τραμπ άδειασε τον Πομπέο: Λέει ότι αυτός του ζήτησε να αποπέμψει τον Στιβ Λίνικ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών AP

Ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει ότι ο ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο του ζήτησε να αποπέμψει τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο του ζήτησε να αποπέμψει τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να καθαιρέσει τον αξιωματούχο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ διέψευσε τις αναφορές ότι ο γενικός επιθεωρητής του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Στιβ Λίνικ αποπέμφθηκε επειδή ερευνούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πομπέο χρησιμοποιούσε κρατικούς υπαλλήλους για να του κάνουν διάφορα «θελήματα», όπως να βγάζουν βόλτα τον σκύλο του ή να παραλαμβάνουν τα ρούχα του από το καθαριστήριο.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε έκπληκτος που ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε ότι δεν προτίθεται να διερευνήσει τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της επανεξέτασης του υπουργείου στον χειρισμό του FBI της έρευνας για την ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016.

«Εξεπλάγην λίγο από αυτή την δήλωση», τόνισε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Μπαρ «πολύ έντιμο», λέγοντας πως θα αφήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει την όποια απόφαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα