Τραμπ: Το ΝΑΤΟ χρηματοδοτείται καλύτερα μόνο χάρη σε μένα

Τραμπ: Το ΝΑΤΟ χρηματοδοτείται καλύτερα μόνο χάρη σε μένα
Το ΝΑΤΟ χρηματοδοτείται καλύτερα μόνο χάρη σε μένα δήλωσε ο Τραμπ AP

"Πολύ καλύτερες" χαρακτηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος τις συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν από τις επαφές του στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεκδίκησε την Τρίτη τα εύσημα για την ισχύ του ΝΑΤΟ, έναν οργανισμό τον οποίο έχει πολλές φορές επικρίνει, και έκρινε θετικά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.

Σε tweet του ο Τραμπ έγραψε ότι το ΝΑΤΟ είναι καλύτερα χρηματοδοτούμενο “μόνο χάρις σε εμένα”.

“Είχα μια εξαιρετική συνάντηση με τα μέλη του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ ήταν ανίσχυρο, αλλά τώρα είναι και πάλι ισχυρό (κακό για τη Ρωσία). Τα μέσα ενημέρωσης μόνο υποστηρίζουν ότι ήμουν αγενής με τους ηγέτες, ποτέ δεν αναφέρονται στα χρήματα”.

“Πολύ καλύτερες οι συνομιλίες με τον Πούτιν από τις επαφές με το ΝΑΤΟ”

“Πολύ καλύτερες” χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν την Δευτέρα στο Ελσίνκι, σε σύγκριση με τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Τραμπ επέκρινε επίσης για άλλη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν τα μέσα ενημέρωσης την περιοδεία του στην Ευρώπη.

“Μολονότι είχα μια εξαιρετική συνάντηση με το ΝΑΤΟ, συγκεντρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, είχα ακόμη καλύτερες συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Δυστυχώς, τα μέσα ενημέρωσης δεν το λαμβάνουν υπόψη τους – τα μμε Fake News είναι υποκινούμενα” έγραψε στο μήνυμα αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα