Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που αποτρέπει τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης

Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που αποτρέπει τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης
Ο Τραμπ AP

Το νομοσχέδιο προβλέπει δαπάνες δισ. δολαρίων για το υπουργείο Άμυνας και αποτρέπει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο την διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνες δισεκατομμυρίων δολαρίων για το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και αποτρέπει, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, την διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ποσόν 675 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση του Πενταγώνου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, καθώς και επιπλέον πόρους για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και αλλού, καθώς και κονδύλια ύψους 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Εκπαίδευσης.

Περιλαμβάνει επίσης κονδύλια που διασφαλίζουν την λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τουλάχιστον τις 7 Δεκεμβρίου, αν και το Κογκρέσο δεν έχει ακόμη εγκρίνει τα νομοσχέδια για την ετήσια λειτουργία κάθε υπουργείου.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει να αφήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση χωρίς πόρους, εάν το Κογκρέσο δεν ενέκρινε τα κονδύλια που θέλει για να κατασκευάσει τοίχο κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Όμως, πριν από λίγες ημέρες, και αφού το μέτρο εγκρίθηκε από την Βουλή και την Γερουσία, δήλωσε ότι θα υπογράψει το νομοσχέδιο και δεν θα επιτρέψει την διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.

Το θέμα του τοίχου στα σύνορα με το Μεξικό μπορεί να επανεμφανισθεί τον Δεκέμβριο, διότι η διαδικασία της χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για το οικονομικό έτος 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα