Βοστώνη: Ποιες κατηγορίες βαραίνουν τους τρεις νέους συλληφθέντες για τις βομβιστικές επιθέσεις

default image

Άλλοι τρεις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση για τις βόμβες στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Το προφίλ των δραστών και οι σχέσεις τους με τα αδέρφια Τσορνάγεφ. Ποιες οι κατηγορίες

Φοιτητές που σχετίζονταν με έναν από τους ύποπτους ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στη Βοστώνη είναι οι τρεις νέοι ύποπτοι που συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία, μεταδίδουν σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο από τους καινούργιους συλληφθέντες ήταν συμφοιτητές του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που μπορεί να πέταξαν ένα από τα σακίδια πλάτης κατόπιν προτροπής του, υποστήριξε πηγή των διωκτικών αρχών.

Οι δύο αυτοί καινούργιοι συλληφθέντες είναι υπήκοοι Καζαχστάν, οι οποίοι είχαν και προηγουμένως συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές για παραβίαση των όρων για τη χορήγηση βίζας. Πρόκειται για τους Azamat Tazhayako και Dias Kadyrbayev.

Ο τρίτος που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι Αμερικανός υπήκοος. Και οι τρεις κατηγορούνται για ενέργειες που σχετίζονται με τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

Οι κατηγορίες:

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν την εξής κατηγορία κατά τριών νέων υπόπτων: παρακώλυση των ερευνών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των βομβιστικών επιθέσεων στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

Οι αρχές απήγγειλαν επίσης κατηγορίες για συνωμοσία προκειμένου να παρακωλύσουν το έργο της δικαιοσύνης κατά δύο ανδρών, του Αζαμάτ Ταζαγιάκοφ και του Ντίας Καντιρμπάγεφ, οι οποίοι πέταξαν ένα σακκίδιο πλάτης που περιείχε πυροτεχνήματα και έναν φορητό υπολογιστή, που ανήκαν στον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τον έναν από τους δύο αδελφούς που θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση στον μαραθώνιο στις 15 Απριλίου.

Οι αρχές άσκησαν κατηγορίες επίσης και κατά ενός τρίτου προσώπου, του Ρόμπελ Φίλιπος, για ψευδή κατάθεση στις διωκτικές αρχές, σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Οι σχέσεις με τους αδερφούς Τσορνάγεφ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπόστον Γκλόμπ, οι συλληφθέντες είναι τρεις φοιτητές που σχετίζονταν με τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν επί 10 ημέρες και θεωρείται ότι βοήθησαν τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ να πάρει κάποια από τα πράγματά του από το δωμάτιό του στην πανεπιστημιούπολη αμέσως μετά τις επιθέσεις.

Είναι η πρώτη φορά, από τις βομβιστικές επιθέσεις της 15ης Απριλίου, που η αστυνομία κάνει λόγο και για άλλους «υπόπτους» εκτός των αδελφών Τσαρνάεφ, που θεωρούνται ύποπτοι για τις εκρήξεις που κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν 264 άλλους.

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του ενός συλληφθέντα αναφέρει ότι οι κατηγορίες που βαρύνουν τα παιδιά δεν συνδέονται με την βομβιστική επίθεση και αυτό γιατί σύμφωνα με τον ίδιο «αν είχαν σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις, η κατηγορία θα ήταν η συνενοχή στις πράξεις του Τζοχάρ Τσαρνάεφ».

«Μέχρι αυτή τη στιγμή το μόνο στοιχείο που έχουν είναι τα όσα έγιναν μετά την επίθεση», συμπληρώνει ο δικηγόρος.

Πηγή:ΑΠΕ – ΜΠΕ, mignatiou.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα