Τρομακτικό βίντεο: Πλέοντας στον Ατλαντικό εν μέσω του τυφώνα Φιόνα

Τρομακτικό βίντεο: Πλέοντας στον Ατλαντικό εν μέσω του τυφώνα Φιόνα
Πως είναι να ταξιδεύεις στην καρδιά του τυφώνα Φιόνα Youtube@saildrone

Ναυτία προκαλούν τα πλάνα που τραβήχτηκαν από θαλάσσιο drone με τον τυφώνα Φιόνα, στον Ατλαντικό Ωκεανό να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Συγκλονιστικά πλάνα εν μέσω του τυφώνα Φιόνα, από θαλάσσιο drone έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Πρόκειται για το Saildrone Explorer SD 1078, το οποίο βρέθηκε στην καρδιά του τροπικού κυκλώνα κατηγορίας 4. Το θαλάσσιο drone πάλεψε με κύματα ύψους 15 μέτρων και ανέμους που άγγιξαν σε ταχύτητα τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Το SD 1078 βρίσκεται τώρα 315 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Βερμούδων, όπου αναμένεται να “χτυπήσει” ο τυφώνας Φιόνα. Είναι ένα από τα επτά θαλάσσια drones που βρίσκονται στον Ατλαντικό Ωκεανό και τον Κόλπο του Μεξικού για να συλλέξουν δεδομένα και να προσφέρουν μια εντελώς νέα προοπτική σε μια από τις πιο ισχυρές καταστροφικές δυνάμεις στη Γη.

Ο κυκλώνας Φιόνα ενισχύθηκε περαιτέρω την Τετάρτη, φτάνοντας στη βαθμίδα 4, αφού προηγουμένως πέρασε από τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Πουέρτο Ρίκο, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος των νησιών αυτών χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η Φιόνα συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 215 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται ότι θα ενισχυθεί και άλλο στις Βερμούδες. Οι μετεωρολόγοι ωστόσο προβλέπουν ότι το νησί δεν θα δεχτεί απευθείας πλήγμα. Ο κυκλώνας ενδέχεται να φτάσει στις ακτές του Καναδά στον Ατλαντικό την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα