Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία: Ανέλαβε την ευθύνη η Daesh

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία: Ανέλαβε την ευθύνη η Daesh
Tρεις νεκροί από την επίθεση που σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στη νότια Γαλλία στις 23 Μαρτίου (Newsflare/Tarbouriech Roseline via AP) AP

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ομηρία σε σούπερ μάρκετ που κατέληξε στο θάνατο δύο ανθρώπων

O Isis στη Συρία έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης σε σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ της Γαλλίας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Νεκρός είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και ο δράστης της επίθεσης. 

Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσημα ότι υπάρχουν τρεις νεκροί από την επίθεση που σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στη νότια Γαλλία, ενώ υπάρχουν και τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Ο τζιχαντιστής είχε νωρίτερα απελευθερώσει τους ομήρους, κρατώντας μόνο έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης είναι μόλις 26 ετών, γνωστός στις αρχές και έχει ριζοσπαστικοποιηθεί στο Ισλάμ. Κατά την είσοδό του στο σούπερ μάρκετ φέρεται να φώναξε “Αλαχού Ακμπάρ” και να απείλησε “Θα σας σκοτώσω όλους”. Φέρεται επίσης να έχει ζητήσει την αποφυλάκιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενός εκ των δραστών των επιθέσεων στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015. Νωρίτερα, φέρεται επίσης να τραυμάτισε στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS στην κοντινή πόλη Καρκασόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα