Τρόμος σε πτήση της Aeroflot: Επιβάτης απαιτούσε να προσγειωθεί στο Αφγανιστάν αντί για τη Μόσχα

Αεροσκάφος της Aeroflot
Αεροσκάφος της Aeroflot AP

Ο άνδρας που φέρεται να είναι μεθυσμένος συνελήφθη τελικά βάζοντας τέλος στην περιπέτεια επιβατών και πληρώματος - Πώς τον ξεγέλασαν.

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα στη Σιβηρία όταν ένας επιβάτης σε πτήση της Aeroflot, , κρατούσε ομήρους τους 67 επιβάτες και πλήρωμα και στη συνέχεια υποχρέωσε τους πιλότους να προσγειώσουν το αεροσκάφος αντί της Μόσχας, που ήταν ο προορισμός, στην πόλη Χαντί-Μανσίσκ της Σιβηρία.

Η πτήση SU1515 είχε αναχωρήσει από το Σουργκούτ της Σιβηρίας. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να προσγειωθεί 240 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό του, ενώ ο δράστης ζητούσε να κατευθυνθεί στο Αφγανιστάν.

Μια πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα στο Sputnik ότι ένας επιβάτης στην πτήση, εξαιτίας του οποίου το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Χαντί-Μανσίσκ, ονομάζεται Πάβελ, είναι 41 ετών, ενώ άλλη πηγή είπε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν μεθυσμένος.

Άλλη πηγή δήλωσε στο Sputnik ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να πείσει τον επιβάτη αυτόν να προσγειωθεί για ανεφοδιασμό στο Χαντί-Μανσίσκ, λέγοντας του ότι θα χρειαστεί ανεφοδιασμό. Η ρωσική Εθνική Επιτροπή Αντιτρομοκρατείας δήλωσε στο ότι ο άνδρας αυτός συνελήφθη.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
SHARE: