Τρόμος στο Euro: Θα το κάνουμε ένα νεκροταφείο

Διαβάζεται σε 3'
default image

“Θα κάνουμε το Euro-2016 ένα νεκροταφείο”, λέει σε βίντεό του στο Facebook ο Λαροσί Αμπάλα που σκότωσε έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του. Πριν σκοτωθεί από αστυνομικούς, είχε ζητήσει να πραγματοποιηθούν και νέες επιθέσεις

“Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο”: ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος σκότωσε στη Γαλλία έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος από αστυνομικούς, είχε ζητήσει να πραγματοποιηθούν και νέες επιθέσεις, ανέφερε σήμερα ένας δημοσιογράφος ο οποίος είδε το βίντεο πριν αυτό αποσυρθεί.

Σύμφωνα μ’ αυτόν τον δημοσιογράφο της RFI, τον Ντέιβιντ Τόμσον, το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook “είδαν 98 άτομα πριν αποσυρθεί 11 ώρες μετά την ανάρτησή του”.

“Πολύ ήρεμος και χαμογελαστός”, ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος έχει φάκελο για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, ανήρτησε μερικά λεπτά μετά τους φόνους ένα βίντεο απ’ ευθείας στο Facebook “στο οποίο μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γραφτεί νωρίτερα”, εξηγεί ο Ντέιβιντ Τόμσον, συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο “Οι Γάλλοι τζιχαντιστές”.

Στη σελίδα του λογαριασμού αυτού, τον οποίο είχε ανοίξει με το ψευδώνυμο Μοχάμεντ Άλι, “αρχίζει την εγγραφή του δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους πως ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικός επειδή είναι αμυντικός”, συνεχίζει ο Τόμσον.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του ενώ το παιδί τους βρίσκεται ακόμη εκεί. Ο Λαροσί Αμπάλα “λέει πως σκότωσε έναν αστυνομικό και τη γυναίκα του”. Μετά καλεί τον κόσμο “να επιτεθεί στους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους, στα δημόσια πρόσωπα, στους δεσμοφύλακες στις φυλακές και στους ράπερ”, συνεχίζει ο δημοσιογράφος, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάλα αναφέρει “μια δεκαριά δημόσια πρόσωπα”.

“Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο”, απειλεί ο Λαροσί Αμπάλα, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη στη Γαλλία του ποδοσφαιρικού αυτού πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια “ζητάει από τους 160 ακολούθους του και ιδιαίτερα από τις επαφές του στο Ισλαμικό Κράτος να εκδώσουν ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεσή του, γεγονός που εξηγεί την ταχεία ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq”, εξηγεί ο Ντέιβιντ Τόμσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ακολούθων του χωρίς να τον γνωρίζει προσωπικά.

Σ’ αυτόν τον ίδιο λογαριασμό στο Facebook ανήρτησε επίσης φωτογραφίες των θυμάτων του.

Ο Λαροσί Αμπάλα 25 ετών, σκοτώθηκε κατά την επίθεση επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας στην κατοικία των θυμάτων του, στην οποία είχε οχυρωθεί. Είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σ’ ένα δίκτυο το οποίο επεδίωκε να στείλει νέους εθελοντές για ένοπλο τζιχάντ στο Πακιστάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα