Τσαβούσογλου: Στο Αιγαίο δεν πετάει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Νέες απειλές για το Αιγαίο, την Κύπρο αλλά και τους «8» εκτοξεύει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών λίγες ημέρες πριν από τις τουρκικές εκλογές

Την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε έρευνες στη θαλάσσια «γύρω από την Κύπρο» περιοχή επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Kral Fm.

«Τώρα η Τουρκία έχει το δικό της πλοίο γεώτρησης. Η Τουρκία έχει δυνατότητες. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο».

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός σήκωσε τους τόνους λέγοντας πως «ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας», ενώ αναφερόμενος στο Αιγαίο και στη θεωρία «παραχώρησης» 18 νησιών στην Ελλάδα είπε απαντώντας ότι «όχι μόνο στη δική μας περίοδο αλλά και μετά την Κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών. Δεν το επιτρέπουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Αιγαίο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα τουρκική πρόκληση: Τέσσερα τουρκικά μαχητικά πέταξαν μεταξύ Λήμνου και Λέσβου

ΓΕΕΘΑ: Απαντάμε σε κάθε πρόκληση

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Κυριαρχικό δικαίωμα ο καθορισμός Natura στο Αιγαίο

SHARE: