Τσεχία: Αστυνομικοί ρίχνουν στο έδαφος άνδρα χωρίς μάσκα, μπροστά στο 3χρονο παιδί του

Καρέ από το βίντεο
Καρέ από το βίντεο FACEBOOK / THOMAS-GEORG POEHLMANN

Οργή στην Τσεχία με βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Δύο αστυνομικοί κρατούν με τη βία στο έδαφος έναν 40χρονο άνδρα που δεν φορούσε μάσκα, ενώ δίπλα κλαίει ο 3χρονος γιος του.

Σάλο προκάλεσε στην Τσεχία ένα βίντεο που δείχνει την βίαια αντιμετώπιση ενός άνδρα από αστυνομικούς, επειδή δεν φορούσε μάσκα για προστασία από τον κορονοϊό, μπροστά στο 3χρονο παιδί του.

Στο απόσπασμα που καταγράφηκε την Τετάρτη (10/3) στο Uherske Hradiste, η αστυνομία φαίνεται να ρίχνει κάτω τον 40χρονο άνδρα και να τον κρατά με τη βία στο έδαφος, καθώς ο 3χρονος γιος του βλέπει το σκηνικό και κλαίει.

Σύμφωνα με τον χρήστη του Facebook που δημοσίευσε το βίντεο, ο άνδρας είχε πάρει να πάρει το παιδί του από την παιδική χαρά και ξέχασε να βάλει μάσκα.

Όπως αναφέρει το RT.com, αν και πολλοί καταδίκασαν το περιστατικό, ο δήμαρχος του Uherske Hradiste, Στανισλάβ Μπλάχα, υπερασπίστηκε εν μέρει τις ενέργειες των αστυνομικών, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Facebook την Πέμπτη (11/03):

"Όταν μου ήρθε το βίντεο χθες το βράδυ, σοκαρίστηκα. Η κραυγή ενός παιδιού, η διαδικασία που ακολούθησαν οι αστυνομικοί, ο άντρας στο έδαφος. Αλλά το βίντεο δεν καταγράφει ολόκληρη την ιστορία όπως συνέβη".

Παρόλο που είπε ότι πιθανότατα θα είχε μια διαφορετική προσέγγιση αν ήταν στη θέση των αστυνομικών, ο Μπλάχα ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας αρνήθηκε επανειλημμένα να ακολουθήσει τις οδηγίες της αστυνομίας.

"Ο άντρας αρνήθηκε. Επαναλαμβανόμενα", έγραψε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι αρνήθηκε να δώσει και την ταυτότητά του, ενώ πήρε τον γιο του και άρχισε να απομακρύνεται από τους αστυνομικούς.

Ο δήμαρχος καταδίκασε τα "σχόλια μίσους" που έκαναν ορισμένοι άνθρωποι προς τους αστυνομικούς μετά το συμβάν. Είπε ότι το να μην φοράς μάσκα είναι "συνηθισμένη αμέλεια", αλλά ότι ήταν "εξίσου τρελό" να γονατίσεις τον άντρα μπροστά από ένα παιδί.

Ξεκίνησε έρευνα από την Τσεχική αστυνομία μετά από την κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη μεταχείριση του άνδρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Αστυνομία, μάσκες
SHARE: