Τσίπρας από το Παρίσι: Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις ακραίες πολιτικές λιτότητας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατικών ηγετών στο Παρίσι, που διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το Σ¨αββατο 12 Μαρτίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατικών ηγετών στο Παρίσι, που διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το Σ¨αββατο 12 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Στη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών, υπό τον Φρανσουά Ολάντ, παραβρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. "Η Ελλάδα βρισκόμενη στο επίκεντρο των κρίσεων, έχει ως φυσικούς συμμάχους τις προοδευτικές δυνάμεις " δήλωσε μετά το πέρας της

Η ανάγκη επιστροφής σε ένα μοντέλο ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω τις ακραίες πολιτικές λιτότητας και η πρόταξη της αλληλεγγύης, επισημάνθηκε, όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών, υπό τον Φρανσουά Ολάντ, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Παρίσι.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι εξ αιτίας των παράλληλων κρίσεων, της προσφυγικής και της οικονομικής. Η δε Ελλάδα εξ' αιτίας και της γεωγραφικής τοποθεσίας, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των κρίσεων. Οι κρίσεις αυτές αναδεικνύουν με έναν εύγλωττο τρόπο, τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση", δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: "Οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να αναδείξουν τόσο την ανάγκη να επιστρέψουμε στις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης, που είναι η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, η κοινωνική συνοχή, όσο και να υψώσουμε ένα τείχος σε πολιτικές οικονομικές, που στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά, η οποία σήμερα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης. Είναι αποδεδειγμένο από την ίδια τη ζωή, ότι ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού δεν είναι όλοι όσοι θέλουν πολιτικές ενάντια στη λιτότητα και υπέρ της κοινωνικής συνοχής.

Ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού είναι ο νεοφιλελευθερισμός και βεβαίως η ακροδεξιά.

Είναι θετικό το γεγονός, λοιπόν, ότι στο επίκεντρο της συζήτησης σήμερα, είχαμε τόσο την ανάγκη να επιστρέψουμε σε ένα μοντέλο ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω μας τις ακραίες πολιτικές λιτότητας, όσο και να προτάξουμε την αλληλεγγύη και την ανάγκη συνεννόησης και απομόνωσης των ακραίων λαϊκιστικών δυνάμεων που υψώνουν τείχη και φράκτες στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα, ακριβώς επειδή βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των κρίσεων, έχει ως φυσικούς συμμάχους τις προοδευτικές δυνάμεις και τις προοδευτικές κυβερνήσεις. Συνεπώς, μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε από τη δυνατότητα να χαράξουμε μαζί ένα σχέδιο, μέσα από ένα κοινό μέτωπο ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινών απειλών σήμερα στην Ευρώπη".

Εν τω μεταξύ, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει: "Χθες στο Παρίσι διατρανώσαμε το αίτημα για αλλαγή στην Ευρώπη προκειμένου να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς, του ρατσισμού. Σήμερα διερευνούμε τη δυνατότητα διαμόρφωσης μιας προοδευτικής συμμαχίας ενάντια στη λιτότητα και για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ευρώπης".

Τσίπρας από το Παρίσι: Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις ακραίες πολιτικές λιτότητας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Κυρώσεις σε όποιον κλείνει σύνορα

Τσίπρας: Η Ευρώπη συντρίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και στα κλειστά σύνορα

SHARE:

24Media Network